NITKO PRIJE NJEGA

Čileanski majstor ispisao povijest euro-nogometa

30.09.2015 u 17:58

Bionic
Reading

Iza uglavnom nezaustavljivog čileanskog ofenzivca Alexisa sancheza je tjedan u kojem je dokazao vrhunsku formu, te se 'usput' upisao u povijesne podatke europskog klupskog nogometa

Alexis Sanchez je protiv Olympiacosa zabio gol, no to njegove topnike nije spasilo od drugog poraza u Ligi prvaka. Samo tri dana ranije u gostima je Leicesteru zabio tri i tako Arsenalu osigurao sva tri boda. Kramarićeve 'lisice' su povele, izjednačio je Walcott, a zatim je Alexis povezao hat trick i riješio utakmicu.

Bila mu je to treća 'tripleta' u europskoj karijeri, a obzirom da ih je pažljivo poredao postao je prvi igrač u povijesti koji je zabio hat trickove u talijanskoj, španjolskoj i engleskoj ligi. Po svim kriterijima najjačim ligama Europe.

Prvi je došao u dresu Udinesea prije četiri godine. Zebre su uništile Palermo sa 7:0, a Alexis je tri zabio već do poluvremena. U Barceloni se 'upisao' u zadnjoj polusezoni kada je tri zabio Elcheu. posljednji je bio 'grom' s 30 metara... U Arsenalu mu je trebalo nešto više od sezone, a tek mu je 26 godina. Ako se bude dalje selio može i nadopuniti svoje povijesno ostvarenje.

Usput, postao je i prvi Čileanac koji je postigao hat trick u engleskom prvenstvu.

Sanchezovi golovi protiv Leicestera