FIFA_SP_2018.svg

ITALIJA, SRBIJA, BIH, SLOVENIJA...

Cijelo susjedstvo piše o velikoj patnji Hrvata koji su zasluženo prošli u četvrtfinale

Bionic
Reading

Dramatična utakmica kojom je Hrvatska prošla Dansku te se drugi put u povijesti plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva s velikim zanimanjem pratila se i u susjednim državama

U Srbiji Mondo piše kako je Subašić uveo Hrvatsku među osam. Taj portal napominje da je Schmeichel obranio penal Modriću u 116. minuti, ali da je još dva puta vraćao Dansku u život, no da mu je hrvatski golman preuzeo titulu igrača utakmice. Napominje se da je dvoboj bio izuzetno težak za gledanje, da je drama bila prejaka za mnoge na stadionu i da je Hrvatska po svemu prikazanome na SP-u zasluženo prošla dalje.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Sportski žurnal u svojem izvještaju navodi da je Subašić spasio Modrića te smatra da je nakon ubojitog meča to bila utakmica bez pravog žara i prilika, jedna od najslabijih na World Cupu.

Večernje novosti također imaju u naslovu Subašića te navode da je hrvatski golman nadmašio Schmeichela. Novinar toga portala smatra da je veći dio utakmice prolazio u laganom ritmu, da se borba vodila uglavnom na sredini terena i kako su obje reprezentacije bile koncentrirane na obranu svojeg gola.

U BiH Dnevni avaz piše 'Hrvatska nakon drame i penala u četvrtfinalu'. Isto tako, u njihovom tekstu piše da je tempo pao odmah nakon golova, a da su obje momčadi posebno bile rezervirane u drugom dijelu, kada su igrale na sigurno. Zatim se opisuje drama 11-eraca...

Klix u izvještaju ističe spektakularni početak, a zatim, kao i svi mediji u regiji, ulogu dvojice vratara, Subašića i Schmeichela, te da je naš golman izašao kao konačni pobjednik.

  • +80
Atmosfera u Lijepoj Našoj za vrijeme utakmice Hrvatska - Danska Izvor: Cropix / Autor: Emica Elvedji / CROPIX

Slovensko Delo detaljno opisuje sve što se događalo u utakmici te zaključuje kako Modrićev neiskorišteni kazneni udarac nije bio koban za Hrvatsku. Izdvaja se Schmeichel, ali i napominje kako je Subašić bio još veći junak koji je i u kritičnoj fazi susreta zaustavljao pokušaje Danaca.

Dnevnik iz Slovenije govori kako Hrvatska nije blistala, ali se uvrstila među osam zahvaljujući Subašiću.

  • +19
Hrvatska - Danska, navijači na stadionu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U Italiji ugledna Gazetta dello Sport piše da se na ovom World Cupu potkopava hijerarhija jer favoriti gube, ali da to sada nije bio slučaj te da je nakon tolikih iznenađenja Hrvatska nametnula svoju klasu iako je trebala dodatno vrijeme. U tekstu se govori o Dalićevim izmjenama kojima je želio pronaći novu energiju, o Modrićevom promašaju koji je proizveo psihološku dramu, fenomenalnom Subašiću i Schmeichelu te da na kraju mnogo patnje Hrvatska nastavlja put prema trofeju.

  • +5
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na utakmici Hrvatska - Danska Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev/ CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal