NATJECANJE NAJMLAĐIH

Čigrin limač kup - nikad više sudionika

05.06.2012 u 08:43

Bionic
Reading

Na trećem Čigrinom limač kupu u taekwondou sudjelovala su 434 mlađa kadeta, školarca i vrtićanca

Dvorana prirodoslovne škole Vladimira Preloga bila je prepuna, uzbuđenje sudionika golemo, a zadovoljstvo organizatora priredbe, taekowondo kluba Čigre, upravo posvemašnje, poglavito zbog rekordnog broja natjecatelja.

'Riječ je pozivnom međuklupskom prijateljskom natjecanju djece koja nemaju iskustva svakotjednih i/ili sličnih natjecanja. Sponzori su najuspješnije sudionike nagradili slatkišima i igračkama, a svi su dobili utješne medalje', kaže Danijel Bursać, glavni trener u Čigri.

Ovogodišnji Čigrin kup okupio je taekwondaše iz Hrvatske i Slovenije. Podatak da su se pozivu organizatora odazvala čak 32 kluba bjelodano svjedoči o opravdanosti i svrhovitosti natjecanja i sportskog susretanja manje iskusnih.

Već puka nazočnost na tako velikom dječjem turniru sudionku pruža dotad neproživljene ljepote.

Svake godine Čigrin limač kup po nečem se razlikuje. Lani je osiguran izravan prijenos internetske priredbe, a ove godine sponzori su prepoznali važnost turnira pa su pomogli organizatoru. Osim toga, ove godine natjecatelje su posjetili europski viceprvaci Marina Sumić i Filip Grgić te bivša svjetska studentska viceprvakinja Azra Zukanović.