RUSKINJA PREMA ZLATU

Čičerova: Razumijem Blanku, ali iznenadila me

19.07.2012 u 11:39

Bionic
Reading

Svjetska prvakinja u skoku u vis Ana Čičerova i na Olimpijskim će igrama u Londonu biti jedna od najvećih kandidatkinja za zlatno odličje. Na tom joj putu prepreka neće biti naša Blanka Vlašić, jedna od najvećih joj suparnica zadnjih godina

Splićanka je, podsjetimo, bila prisiljena odustati od nastupa na Igrama zbog komplikacija koje su uslijedile poslije operacije Ahilove tetive.

'Mogu razumjeti Blanku. Jednom kad ste bili u stanju skakati 2.08 metara, vrlo je teško natjecati se na znatno skromnijim visinama. Iako, moram priznati, svejedno sam mislila da će doći u London,' kazala je 30-godišnja Ruskinja koja s 2.03 m ima najbolji rezultat ove godine u svijetu.

Prije nekoliko je dana, međutim, na mitingu Dijamantne lige u Londonu preskočila samo 1.94 m, doduše po kišnom i vjetrovitom vremenu. Bilo joj je to dovoljno za treće mjesto.

'Bilo je kišovito, hladno i vlažno, pa moj rezultat i nije iznenađenje. Međutim, na Olimpijskim igrama ću morati svladati sve prepreke ako želim do rezultata za koji sam se pripremala. Prvi sam put ove godine skakala po takvom vremenu. Tijelo je vrlo osjetljivo na neuobičajene uvjete, ali nema nikakvog jamstva da vrijeme neće biti jednako i na Igrama,' dodala je Čičerova.