ht premijer liga

Cibona tricama u Višnjiku 'okrenula' Zadar i izborila finale s Cedevitom

20.05.2018 u 20:07

Bionic
Reading

Cibona je u odlučujućoj trećoj polufinalnoj utakmici košarkaške Hrvatski Telekom Premijer lige kao gost nadigrala Zadar 96:88 i tako se s ukupnih 2-1 u pobjedama plasirala u finale...

Cibona je do pobjede stigla prvenstveno zahvaljujući sjajnom šutu za tricu pogodivši 15 od 33 dalekometna pokušaja, a prednjačio je Marko Tomas koji je ubacio sedam trica iz 12 pokušaja, a ukupno je postigao 32 koša. Odličan je pod obručima bio i Luka Žorić s 27 koševa i sedam skokova.

Kod Zadra je Steven Gray postigao 18, a Ive Ivanov 16 koševa.

Za pobjedu Cibone ključne su bile trice Rozića i Bošnjaka kojima je zaostatak 78:79 pretvorila u prednost 84:79 tri minute prije kraja. Prethodno je Zadar serijom 14:4 nadoknadio minus od devet poena i stigao u minimalnu prednost.

  • +11
KK Zadar - KK Cibona, poluzavršnica doigravanja, 3. utakmica Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

Tako će se finalu ovogodišnjeg doigravanja Hrvatski Telekom Premijer lige za košarkaše sastati branitelj naslova Cedevita i Cibona. Cedevita je finale izborila u subotu svladavši Split s 2-1 u pobjedama. Finalna serija igrat će se na tri pobjede, a prva utakmica na programu je u četvrtak u Domu sportova.