košarka se vratila

Cibona je opet hit, navijači se nadaju jubilarnoj tituli! Nakon osam uzastopnih poraza od Splita Cibosi su veliki favoriti na Gripama

27.09.2021 u 08:13

Bionic
Reading

Drugo kolo HT Premijer lige donosi u ponedjeljak u 20 sati (Arenasport 2, MAXtv) prvi veliki derbi ovosezonskog izdanja HT Premijer lige, na Gripe dolazi Cibona

Posljednjih osam službenih utakmica ovih klubova, od kojih je sedam odigrano u prošloj sezoni, otišlo je na splitsku stranu.

Kroz pripremno razdoblje u kojem su među ostalim pobijedili Partizana i Pesaro te dominantnim prezentacijama u Sinju i Baru, u kojima su ostvarili uvjerljive pobjede protiv Alkara (HT Premijer liga) i Mornara (ABA liga), Cibona je pokazala da njena mlada momčad pod vodstvom trenera Vladimira Jovanovića ima kvalitetu za prekid ove neugodne serije. I ne samo za to, već i za najviše ciljeve uključujući napad na jubilarni dvadeseti naslov prvaka Hrvatske, na kojeg zajedno s navijačima čekaju od 2013. godine.

'Dolazimo na noge protivniku kojeg dobro poznajemo i s kojim smo odigrali puno utakmica otkada sam ja na klupi Cibone. Već smo dosta to šesti dan izvan Zagreba. Unatoč tome očekujem da ćemo odigrati dobru. Ako budemo na energetskoj razini kakvu smo imali protiv Mornara možemo se nadati i povoljnom rezultatu', izjavio je Cibonin strateg uoči večerašnjeg derbija.

  • +32
Cibona predstavila nove dresove za sezonu 2021/2022. HT Premijer lige Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Klik-Kid / Cibona

Split je, s druge strane, dosta kasno posložio momčad, a s novim trenerom Srđanom Subotićem stigle su i novosti u trenažnom sustavu. Poraz u prvom kolu od Cedevite Junior kao i debakl u 1. kolu regionalne lige kod Crvene zvezde teret su koji će dodatno pritiskati Splićane u ovom susretu. Subotić hvali igru protivnika, ali vjeruje u pozitivan rezultat. 'Cibona izgleda jako dobro, nalazi se u odličnoj formi. Naš primarni zadatak je odgovoriti u energetskom dijelu, zaustaviti njihovo trčanje prema naprijed kojim stvaraju višak i dolaze do lakih poena. Vjerujem da ćemo biti borbeni i motivirani. Nakon 18 mjeseci vraća nam se publika na tribine. Oni će nam dati dodatni impuls za pozitivan rezultat', optimističan je trener Splita.

Na utakmicu navijači mogu ući s ulaznicom uz koju je potrebno predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili negativan nalaz testiranja na COVID 19 te osobnu iskaznicu ili putovnicu. Ispred dvorane na Gripama će od 10 do 12 te od 16.30 do 20 sati biti postavljeni punktovi za brzo testiranje uz cijenu od 70 kuna. Prijenos susreta je na Arena Sport televiziji.