JUBILEJ SPLIĆANA

Cibona i Zagreb i dalje bez poraza

05.04.2009 u 11:57

Bionic
Reading

Susretima četvrtog kola, u kojima nije bilo iznenađenja, nastavljeno je košarkaško prvenstvo Hrvatske. Zagrebački dvojac zadržao je čelne pozicije, dok je Cedevita ostala na samom dnu

Split je u velebnoj Areni obilježio dvadesetu obljetnicu prvog osvojenog europskog naslova, no na tribinama se okupilo standardnih tisuću gledatelja. Svjetlost iz Slavonskog Broda održavala je egal u prvom poluvremenu, no tada su Splićani pronašli željeni ritam i mirno otplovili do konačnih 100:83. U ujednačenoj momčadi Splita Johnson je zabio 19 koševa, dok je Svjetlost imala dvojicu raspoloženih igrača, no bez logistike. Norac je zabio 27, Delić 26, ostatak momčadi samo 30 koševa.

U derbiju kola pod tornjem je gostovala Cedevita. Momčad iz Podsuseda ambiciozno je ušla u natjecanje želeći osigurati nastup u regionalnoj ligi, no nakon četiri utakmice rubrika pobjeda još im je uvijek prazna. Protiv Cibone odigrali su vrlo dobru utakmicu i 35 minuta puhali su za vrat favoriziranom domaćinu. Ipak, kod rezultata 81:80 Anderson je povezao sedam poena (ukupno 22, najviše na susretu) i usmjerio susret prema mirnoj završnici i konačnom rezultatu 98:85.

Najuvjerljiviju pobjedu četvrtog kruga ostvarila je momčad Zagreba, koja je u Šibeniku slavila sa 39 koševa razlike. Nakon prve četvrtine vodili su sa 16, na poluvremenu sa 25 poena razlike i četvrta pobjeda 'mrava' nije ni u jednom trenutku dolazila pod znak pitanja. U konačnih 110:71 Vladović je ugradio 14 koševa, a Tomić, Babić, Žorić i Mulaomerović po 13. Zagreb je poznat po izbjegavanju inozemnih akvizicija, a takva strategija došla je do punog izražaja ove sezone, kad u hrvatskoj ligi na parketu istodobno mogu biti najviše dva stranca.

Zadar je zbog europskih obaveza morao odgoditi svoj dvoboj protiv Dubrovnika, a nakon krnjeg četvrtog kola vodeći su Cibona i Zagreb s maksimalnih osam bodova. Split i Dubrovnik imaju dvije pobjede iz tri dvoboja, a oba kluba još moraju igrati zaostale dvoboje sa Zadrom, koji ima omjer 1:1. Šibenik ima jednu pobjedu, Cedevita i Svjetlost nemaju nijednu.