BOLJI DANI ZA VUKOVE

Cibona bogatija za novog turskog sponzora

23.10.2012 u 16:50

Bionic
Reading

Košarkaški klub Cibona ima turskog sponzora, Kentbanku, koja je na hrvatsko tržište novca ušla 2011, preuzevši banku Brod

Cibona malo pomalo staje na svoje noge. Nakon velikih financijskih problema koji su donekle sanirani u klub se vraćaju i sponzori. Tako su 'vukovi' od srijede bogatiji za još jednog sponzora, i to iz Turske.

'Kao mladić igrao sam i obožavao košarku, a u to vrijeme i u Turskoj je Dražen Petrović bio popularan. Znajući da je igrao za ovaj klub, a i vidjevši koliko je Cibona osvojila trofeja, doista smo htjeli biti sponzor ovog kluba', kazao je predsjednik uprave Kentbanke Mehmet Murat Sabaz.

Cibonin predsjednik Ivica Lovrić bio je sretan što je inozemna grupacija prepoznala njihov klub kao marketinškog partnera, a direktor Zdenko Antunović naznačio je da je Kentbanka trenutačno najveći Cibonin sponzor i da se već nalazi na dresovima. Nitko od spomenutih nije htio govoriti o iznosu, ističući da je to poslovna tajna. No zato je predsjednik Lovrić kazao nešto o statusu trenera prve momčadi Veljka Mršića.

'Mi smo kao klub osuđeni kako na stvaranje mladih igrača tako i na stvaranje trenera. Mi nemamo novca da platimo vrhunskog trenera, pa smo procijenili da bi Mršić, ako mu pružimo priliku, to možda jednoga dana mogao postati. Štoviše, čvrsto smo uvjereni da će on svoju priliku iskoristiti. Stoga pozivam i naše navijače da podrže našu odluku o stvaranju igrača i mladih trenera', rekao je Lovrić.