halo, bing

Cibalia osvanula u oglasniku, a otkriveno je i tko ju tamo prodaje i koliko je potrebno izdvojiti za klub

07.01.2020 u 09:54

Bionic
Reading

HNK Cibalia iz Vinkovaca našla se u oglasu na Njuškalu gdje ju je stavio nezavisni gradski vijećnik Damir Jakšić s ciljem da 'pomogne gradu prodati većinski paket dionica'

Neobičan oglas pojavio se ovih dana na Njuškalu. Nakon što je prošli mjesec Gradsko vijeće Vinkovaca odlučilo prodati 52 posto dionica i tako pokriti 13,8 milijuna kuna guda, Cibalia je osvanula na popularnom oglasniku.

Doyen grupa u vlasništvu Portugalca Nelija Lucasa je ranije prošle godine poslala pismo namjere, ali od tada nije stigla službena ponuda u gradsko vijeće. Ona nije stigla ni do kraja natječaja koji je završavao sa zadnjim danom 2019. godine, a posebno povjerenstvo je odlučilo da se natječaj ponovi i u siječnju. Kako bi što prije pronašla novog vlasnika i vratila se na stare staze prvoligaške slave, Cibalia je osvanula na Njuškalu s cijenom od 6,5 milijuna kuna, odnosno 874.041 eura.

'Prodaje se većinski paket dionica nogometnog kluba HNK Cibalia iz Vinkovaca. Za sve dodatne informacije zvati gradsko poglavarstvo Vinkovci', piše u opisu oglasa.

Cibalia je nakon sezone 2017./2018. ispala iz Hrvatski Telekom Prve lige u 3. HNL nakon što nije dobila odgovarajuću licencu. Prošle sezone vinkovački sastav je uspio doći do 2- HNL, ali nakon 16 odigranih kola se nalazi na 16. mjestu sa samo 11 osvojenih bodova, tri manje od pretposljednjeg Solina i pet manje od 14. Bijelog Brda.

Jasno je da bez ulaganja i novog vlasnika klub nema svijetlu budućnost, a toga su svjesni i u gradskom vijeću. Ispod jedne objave na društvenim mrežama javio se vinkovački nezavisni gradski vijećnik Damir Jakšić i objasnio kako je upravo on objavio oglas za prodaju kluba na Njuškalu.

'Stavio sam Cibaliju na Njuškalo da pomognem gradu prodati većinski paket dionica. Bojim se da ni nakon neuspjela natječaja za prodaju i njegova produljenja neće biti ništa od prodaje kluba. Cibaliju su gospoda do temelja uništila i toliko zadužila da nitko nije zainteresiran za kupnju kluba po trostruko većoj cijeni nego što vrijedi', napisao je Jakšić i nastavio:

'Za dosadašnje uništavanje Cibalije nitko nije odgovarao. Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca kao neovisni vijećnik tražio sam pismenim putem zadnje financijsko izvješće i reviziju kluba. Nadam se da ću to uskoro dobiti', komentirao je Jakšić.