meksikanac u los angelesu

Chicharito se zasitio Europe; u Galaxy je stigao kao zamjena za Zlatana Ibrahimovića

21.01.2020 u 21:33

Bionic
Reading

Najbolji strijelac u povijesti meksičke nogometne reprezentacije Javier Chicharito Hernandez karijeru će nastaviti u MLS momčadi Los Angeles Galaxy u koju je stigao iz španjolske Seville

Donedavno je Zlatan Ibrahimović oduševljavao navijače Los Angeles Galaxyja, ali njegovim odlaskom u redove Milana u klubu su krenuli u potragu za njegovom zamjenom.

Sad je jasno kako je odabir pao na meksičkog reprezentativca, nekadašnjeg napadača Manchester Uniteda, Real Madrida, Bayer Leverkusena, West Hama i Seville, Javiera Hernandeza Chicharita (31).

Sjajni je Meksikanac za oko 10 milijuna eura iz Seville prešao u MLS momčad, a mediji nagađaju kako će Chicharito postati najplaćeniji igrač lige i da će nadmašiti i ugovor Giovannija dos Santosa iz 2015. godine.

Njegov sunarodnjak je tada u LA Galaxyju zarađivao sedam milijuna eura na godinu - što je još uvijek rekord MLS-a. No, Chicharito bi prema nekim najavama godišnje trebao zarađivati čak 8.5 milijuna eura, a potpisao je ugovor na tri godine.

Chicharito, koji je za Meksiko odigrao 109 utakmica i zabio 52 gola (pa i Hrvatskoj na SP-u 2014. u Brazilu kad smo izgubili 3:1), u momčadi Galaxyja će zamijeniti Zlatana Ibrahimovića koji je u studenome napustio klub.