WORLD SERIES

Chicago Cubsi ostali u igri za titulu prvaka; piše se povijest!

31.10.2016 u 10:11

Bionic
Reading

Chicago Cubsi smanjili su zaostatak za Cleveland Indiansima na 2-3 u pobjedama u finalu doigravanja američke profesionalne baseball lige (MLB) svladavši ih na svom Wrigley Fieldu sa 3:2 u petoj utakmici ovogodišnjeg "World Seriesa" zadržavši tako nadu u osvajanje svog prvog naslova prvaka nakon 108 godina. Serija za povijest...

Po prvi put u ovogodišnjem doigravanju Indiansi nisu uspjeli zadržati prednost nakon što su poveli sa 1-0. Jose Ramirez je solo "home runom" u drugoj izmjeni doveo goste u vodstvo, ali napad Cubsa "probudio" se u četvrtoj izmjeni kada su domaći igrači prvi puta u ovom finalu uspjeli ostvariti više od dva udarca.

Kris Bryant je solo "home runom" poravnao na 1-1, da bi vodstvo osigurali udarcima Anthonyja Rizza, Bena Zobrista i Addisona Russella. Javier Baez i David Ross su svojim "žrtvovanjima" osigurali još jedan bod Cubsima za 3-1.

Aktivnom igrom Rajaija Davisa i udarcem Francisca Lindora u šestoj izmjeni Indiansi su smanjili na 3-2, no minimalnu pobjedu Cubsima kojom su ostali u igri za naslov uspio je zadržati njihov izvrsni "closer" Aroldis Champman.

Šesta utakmica igrat će se u Clevelandu u noćima s utorka na srijedu, a eventualna sedma na istom mjestu dan kasnije.

Prvak će postati ona momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

Cleveland je posljednji put prvak bio 1948. godine, a Chicago naslov čeka od 1908. Zaista povijesna serija...