ISTINSKI HEROJI

Četvero nezaustavljivih Hrvata po medalju u Seoul

07.05.2015 u 15:10

Bionic
Reading

Hrvatska atletska reprezentacija danas je otputovala iz Međunarodne zračne luke Zagreb za Seoul gdje se od 08. Do 18. Svibnja održavaju 5. IBSA Svjetske igre za slijepe i slabovidne sportaše

Naše atletske boje brane paraolimpijci Branimir Budetić i Marija Vidaček te u kugli i disku Kristina Ivanković i Miljenko Vučić.

'Nedavno sam po prvi put na jednom službenom natjecanju bacio koplje na 60,64 metara. Vjerujem da ću ove godine ostvariti normu i da ću uspješno nastupiti na paraolimpijskim igrama u Rio de Jeneru. Sve sam podredio tom cilju i zajedno sa svojim trenerom Antom Pavkovićem naporno radim, jer kako sam promjenio kategoriju u kojoj se natječem valja se doista potruditi da u naumu uspijem. Od Seoula očekujem da ću potvrditi trenutnu formu i da ću se vratiti doma s nekom od medalja,' izjavio je neposredno prije odlazka u Koreju Branimir Budetić.

U Seoulu će se nadmetati sportaši iz 60 zemalja u atletici, plivanju, šahu, nogometu, golbalu, judu, dizanju utega, showdownu i kuglanju na deset čunjeva pod sloganom 'See with Passion, Run with Hope'.