ima temelja za svoju tezu

Češki 'učenik' Nenada Bjelice najavljuje neuspjeh Hrvata: Nikad nisu povezali dva uspješna turnira

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija doznala je u Bukureštu da će na Euru 2020. godine igrati u skupini s Engleskom, Češkom te pobjednikom play-offa Lige nacija, a na kojem će se za plasman na Euro boriti Škotska, Izrael, Norveška i Srbija

Hrvatska će Euro sljedeće godine otvoriti protiv Engleske, a potom će u drugom kolu u Glasgowu igrati s Češkom. Dvoboje u skupini okončat će okršajem protiv jednog od suparnika iz kvarteta - Norveška, Izrael, Srbija, Škotska.

Naravno, nakon izvlačenja skupina, svoje su dojmove pred novinarima podijelili i izbornik Zlatko Dalić te Gareth Southgate.

'Ponovno Englezi, ponovno velika utakmica i otvaranje s njima. Mislim da je realno da prođemo dalje, što je naša ambicija. Nama je sad prva utakmica s Englezima najvažnija, ne moze biti ljepše otvaranje od toga. Onda slijede dvije lakše utakmice, mi znamo što je nama cilj, proći grupu, to je naš zadatak', bila je prva reakcija Dalića.

Engleski izbornik Southgate pak bio je suzdržaniji.

'Nisam siguran je li ovo dobar ždrijeb. Igrali smo protiv dvije momčadi iz ždrijeba prije. Mislim da je, ako ništa drugo, činjenica da smo izgubili od obje ekipe (Hrvatska i Češka) važna za naš mentalitet. Znamo kakvu kvalitetu ima Hrvatska i znamo da se Češka znatno poboljšala od one utakmice kada smo ih nadigrali na Wembleyu'.

  • +12
Ždrijeb skupina za Euro 2020 Izvor: EPA / Autor: ROBERT GHEMENT

Osim njih dvojice, skupinu su komentirali i Dinamov trener Nenad Bjelica, ali i jedan njegov bivši igrač, iz vremena dok je vodio austrijski Kärnten, Čeh Ludek Zelenka.

'Radi se o dobroj skupini, jer na toj razini nema više slabih reprezentacija ali niti nepobjedivih,' kazao je Bjelica i naglasio snagu Hrvatske.

'Dokazali smo već godinama da se možemo sa svakim nositi. Englezima smo bili tvrd orah, s Česima se možemo također, kvalitetno nositi. Jednostavno, skupina je to koja nam daje nadu da bi mogli proći'.

I dok je Bjelica pričao u Puli, nakon pobjede njegove momčadi nad Istrom, pred kamerama češke nacionale televizije, bio je njegov 'učenik' Ludek Zelenka, kojeg je trenirao prije 11 godina u Austriji.

'Hrvatska još nikad nije povezala dva uspješna turnira, ima amplitude u formi i ovog puta bi u Glasgowu, gdje će igrati Hrvatska i Češka, 'Vatreni' mogli biti u silaznoj putanji'.

Zelenka je svoje mišljenje podupro tezom da će Hrvatska izgubiti od Engleske i onda će protiv Češke biti pod velikim pritiskom, odnosno mentalno opterećna da u drugoj utakmici mora pobijediti.