korak po korak prema cilju

Červar poslao upozorenje: Imamo još puno toga za popraviti

14.01.2018 u 22:46

Bionic
Reading

Hrvatska je u nedjelju u Spaladium Areni pobijedila Island 29:22. Posebne zasluge pripadaju Ivanu Stevanoviću i Luki Cindriću, no izbornik Červar nije štedio igrače i sasvim sigurno objasnit će im što su krivo radili u prvom poluvremenu

Iako je ostao bez Domagoja Duvnjaka, barem za ovaj prvi dio natjecanja u Splitu, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar dobio je neka rješenja. Prije svih Marka Mamića, koji je s četiri gola u nastavku pokazao da može biti rješenje na poziciji lijevog vanjskog.

  • +24
EP u rukometu, skupina A, 2. kolo, Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Naravno, uz standardno vrhunskog Luku Cindrića, ali i Ivana Stevanovića, koji je u nastavku utakmice skupio sedam obrana.

'Djelovali smo kao momčad u teškim trenucima kad smo ostali bez lidera. Moram napomenuti da su nam uoči utakmice sreću zaželile nogometna i vaterpolska reprezentacija. I to je to što sam želio, da se osjeti to zajedništvo', izjavio je Lino Červar nakon nove velike pobjede. Doduše, iakoje pobjeda velika i uvjerljiva, Červar je neke stvari zamjerio igračima.

'Dobri su oni, znali smo to, radili su nam probleme, pogotovo u prvom poluvremenu. U drugom dijelu smo vukli dobre poteze, no naglašavam da je ovo samo druga stepenica na našem putu. Ima još puno toga za popraviti, moramo rasporediti snage, moramo obrambeno bolje djelovati u tranziciji'.

Červar je poznat i kao motivator, te zna kako zadržati atmosferu.

'Ponosan sam na igrače, dišu jedan za drugog. Ispred nas ima još puno teških protivnika, no drži nas ta ljubav da se pokažemo svima i odlični odnosi u momčadi. Tko je bio najbolji danas? Momčad je najbolji igrač'.

  • +11
Navijači na utakmici Island - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Najavio je izbornik i utakmicu sa Švedskom (utorak, 20.30 sati)

'Bit će teško protiv Švedske, a ako ćemo se ovako vraćati u obranu kao danas neće biti dobro'.

Jedan od igrača koji je (opet) privukao pozornost bio je Marko Mamić. Četiri gola u 11 minuta.

'Prvi put u životu igram pred ovakvom publikom. Uvijek se netko drugi iskaže i to krasi ovu momčad. Publika puno znači, digne te i kad je tako ništa nije teško. Imamo mi dosta prostora i za napredak, ali zasad je dobro, koncentrirani smo, igramo strpljivo i pametno. 

Marko Mamić, vjerojatno jedan od rijetkih s tim prezimenom koje se skandiralo u Splitu, otkrio je detalj iz svlačionice.

'Ovo je pobjeda za našeg kapetana, to je dogovor iz svlačionice. On bi dao sve za nas, a mi smo dali sve za njega danas'.

Luka Cindrić sa sedam golova bio je igrač utakmice, a o samom dvoboju tek je kratko rekao.

'Bilo je predivno od prve do zadnje minute, odigrali smo fantastičnu utakmicu, rastemo iz utakmice u utakmicu'.

I samo neka rastu, jer daleko je još 28. siječnja.