presuda EHF-A

Červar nije izbačen s Europskog prvenstva, ali je ipak kažnjen!

19.01.2018 u 20:06

Bionic
Reading

Hrvatski rukometni savez morat će platiti tri tisuće eura kazne zbog nesportskog poteza Line Červara koji je u utakmici s Bjelorusijom rukama primio Karvackog u posljednjem napadu...

Podsjetimo, njemački i danski mediji objavili su kako je EHF otvorio istragu protiv Červara zbog nesportskog ponašanja, a da je jedna od mogućih kazni izbacivanje s Europskog prvenstva.

  • +11
EP u rukometu: Hrvatska - Bjelorusija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

To se ipak nije dogodilo i Červar će moći nastaviti voditi hrvatsku reprezentaciju protiv Norveške i Francuske, no kaznu je ipak dobio. Hrvatski rukometni savez morat će platiti tri tisuće eura zbog poteza koji je bio prilično nepromišljen, a mogao je protivniku donijeti i sedmerac te crveni karton, da su ga suci uočili.

'Ma nema tu nikakve namjere. Često imam običaj hodati po trenerskoj liniji lijevo-desno i tako je došlo do malog sudara s bjeloruskim igračem. Sve je to bilo u žaru borbe', kazao je nakon utakmice naš strateg.

U svakom slučaju, Hrvatska je izbjegla novi šok i u subotu u zagrebačkoj Areni ima pravo nadati se pobjedi protiv Norvežana koja bi ju ostavila u igri za polufinale.