ČESTITALI MAĐARIMA

Čelni ljudi HNS-a Šuker i Mamić 'feštali' u Budimpešti

16.11.2015 u 13:00

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez čestitao je Mađarskoj na plasmanu na Euro 2016., a velikom slavlju Mađara uživo su u Budimpešti svjedočili predsjednik HNS-a Davor Šuker, dopredsjednik Saveza Zdravko Mamić te bivši predsjednik HNS-a Branko Mikša.

Utakmicu su gledali u društvu mađarskog premijera Viktora Orbána i predsjednika Mađarskog nogometnog saveza Sándora Csányija kojima su nakon utakmice čestitali na važnom trijumfu, objavljeno je na internetskom portalu HNS-a.

'Drago mi je što smo imali priliku uživo čestitati našim prijateljima iz Mađarske na ovom velikom uspjehu. Mađarska država puno ulaže u nogomet proteklih godina i večeras im se to na najbolji način vratilo, to im je prava nagrada. Zasluženo su izborili plasman na Euro i veselim se što ćemo tamo zajedno predstavljati središnju Europu', izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

U dodatnim kvalifikacijama Mađarska je u nedjelju kod kuće svladala Norvešku sa 2:1, a slavili su i u prvoj utakmici u Norveškoj sa 1-0. I tako se je Mađarska po prvi puta nakon Svjetskog prvenstva u Meksiku 1986. plasirala na veliko natjecanje.


Mađari su u svojoj povijesti dvaput igrali finala SP-a, a na Euru jednom osvojili treće mjesto. Sljedećeg lipnja u Francuskoj konačno će imati priliku ponovo se natjecati protiv najboljih reprezentacija kontinenta...

Dodatne kvalifikacije za Euro

Mađarska – Norveška 2:1 (Priškin 14, Henriksen a.g. 83 / Henriksen 87), ukupno 3:1