OSAM GODINA ČEKANJA

Čekao se istek vremena, a onda se na Euru dogodio vrisak danskih rukometašica koji je probijao bubnjiće

17.11.2022 u 13:59

Bionic
Reading

U dvoboju za prvo mjesto u skupini I u Ljubljani Danska je u srijedu svladala Norvešku sa 31-29 (12-13), a pobjednički vrisak osvanuo je na službenom profilu EHF-a

Anne Mette Hansen je sa sedam golova predvodila Dankinje, dok je Nora Mork s osam golova standardno bila najefikasnija kod Norveške.

'Bio je ovo dug put. Tako sam ponosna na suigračice i tako sretna što smo ostvarile ovu pobjedu. Ranije smo bili jako sretne kada je Mađarska pobijedila Sloveniju i tada smo znali da protiv Norveške moramo dati sve od sebe. Znali smo da samo na taj način imamo neke šanse', rekla je najefikasnija u danskim redovima Anne Mette Hansen.

Iako su obje reprezentacije natjecanje u skupini okončale s osam bodova, Danska je prva zbog pobjede u međusobnoj utakmici

'Jako smo, jako sretni, jako ponosni. Bio je to težak dan. Sada sam jako iscrpljen, ali sam iznimno ponosan na djevojke i na tim zbog načina na koji smo do sada rješavali stvari na Euru. Za nas je veliki uspjeh pobijediti Norvešku prvi put nakon osam godina. Imamo najdublje poštovanje prema njima, prema onome što rade. Dugo smo ih pokušavali kopirati, a sada smo uspjeli', poručio je izbornik Danske Jesper Jensen.

A s koliko želje se čekala pobjeda protiv prvakinja Norvežanki najbolje pokazuje pobjednički urlik danskih igračica nakon što je istekla zadnja sekunda susreta, a to veselje i EHF je postavio na svojem službenom twitter profilu.