brutalne riječi

Čeferin rekao nešto što će zabrinuti Dinamo, na udaru se našao i Poljud

10.04.2024 u 18:24

Bionic
Reading

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin u velikom intervjuu za Nacional komentirao je broje teme, među njima i stanje stadiona u Hrvatskoj

Čeferin je izjavio je da je Hrvatska, kad se gleda po broju stanovnika, najbolja nogometna nacija na svijetu. Međutim, hrvatski premijer Andrej Plenković je 2018., nakon osvojenog srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, izjavio: 'Moramo naći dugoročno rješenje za nacionalni nogometni stadion. Kad ako ne sada?'.

Je li neobično da Hrvatska, kao tako velika nogometna nacija, praktički nema riješenu infrastrukturu?

'Slažem se, smatram da je nogometna infrastruktura u principu sramotna. Slovenija ima bolju infrastrukturu od Hrvatske, a mi smo manja zemlja s manje nogometnih uspjeha. Iako ni kod nas država nije uložila ni jedan euro u nogometnu infrastrukturu. Drago mi je da sada govore o nacionalnom stadionu i o velikim investicijama u sportu, nadam se da to nije predizborna kampanja, ali Savez mi kaže da su to ozbiljne stvari i da će sada puno investirati. Ali, po meni, Hrvatska nema ni jedan stadion koji bi mogao ugostiti neku ozbiljnu utakmicu. Još je najbolji riječki stadion. Osijek je novi, ali je sve to malo. A Poljud i Maksimir su sramota“, rekao je Čeferin za Nacional.

Dodao je da se radi o infrastrukturi iz 1970-ih godina.

'Kad vidiš još onu zatvorenu tribinu na Maksimiru… Mi smo blizu da ne dozvolimo da se tamo više igraju europske utakmice. Već smo više puta bili blizu toj odluci. Sad se nadamo da će se nešto pomaknuti. Čitao sam da su nešto dogovorili s gradom, s crkvom, s državom, s HNS-om, ali ne znam detalje', zaključio je Čeferin.