ZAGREB NEMOĆAN

Cedevita dominantno uzela Draženov kup

23.09.2011 u 08:28

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite prvi su osvajači Kupa Dražen Petrović. Pobjedama kadeta i uvjerljivim trijumfom seniora protiv aktualnog prvaka Zagreba nadoknadili su poraz juniora i uzeli trofej

Cedevita je povela pobjedom kadeta 74:63, no juniori Zagreba opravdali su renome europskih prvaka i predvođeni nezaustavljivim Šarićem izjednačili su na 1:1 rezultatom 75:68. Odluka je prolongirana za šlager, seniorski ogled, kojega je Cedevita riješila u svoju korist s uvjerljivih 78:61.

Cedevita je od prvih minuta žutim rivalima poslala jasnu poruku. Dominirali su terenom i najavili da se balans snaga ovoga ljeta itekako izmijenio. Eksplozivni Draper je vukao, Vukušić uništavao s vanjskih pozicija, Smodiš je zaustavio Kasunovo pivotiranje, a Opačak pokazao da postaje ozbiljna opcija u Anzulovićevoj shemi.

Zagreb je ponudio lanjsku formulu. Simon je vukao konce i haklerski pokušavao vratiti utakmicu u egal, Kasun je nazobao blizu svoje kvote, Mašić i babić su grizli u obrani a Mulaomerović se i dalje opire teertu godina. Ali više nema Žorića, a njegova zamjena Dia će vjerojatno biti najslabiji centar Eurolige. Barem po prvom dojmu. Ni s Amerikancem na razigravaču se nisu usrećili, po licima ljudi iz Zagreba vidi se da dilema nema - Zagreb s ovakvim rosterom nema pravo na previsoke ambicije.

Rezultatske neizvjesnosti zapravo je nestalo već sredinom treće četvrtine. Zagreb bi se teškom mukom i uspio primaknuti na manje od deset koševa, ali Cedevita je izgledala puno zrelije i lako bi se vraćala u mirne vode. najbolji strijelac dvoboja bio je kapetan mrava Kruno Simon sa 21 košem, a Kasun je zabio 13, no Cedevita je imala raznovrsniji arsenal. Vukušić (četiri trice) je upisao 18, Opačak i Smodiš po 13, a Baždarić u završnici 11.

Prvom izdanju novog natjecanja prisustvovalo je manje od 2.000 gledatelja, a u organizaciji je bilo ozbiljnijih propusta. Ipak, ideja je dobra i svakako ju vrijedi razrađivati. uskoro bi Kup Dražena Petrovića trebao postati relevantan, a uz malo promocijske muke ima perspektivu biti i istinski spektakl u uvodu košarkaške sezone.