PLATINI, BAGGIO, DEL PIERO...

Carlos Tevez nova je Juventusova 'desetka'

27.06.2013 u 08:43

Bionic
Reading

Argentinski napadač novi je vlasnik 'svetog dresa' – Juventusove majice s brojem 10

Nosili su ga Omar Sivori, Michel Platini, Roberto Baggio i Alessandro Del Piero; dječaci diljem Italije i pokoji u svijetu sanjali su o crno-bijelom dresu s tim brojem. Za malo koji klub 'desetka' ima takvu ikoničku privlačnost kao za Juventus, o čemu svjedoči i činjenica da je poslije Del Pierovog odlaska nitko nije htio nositi – a Alex nije želio da je 'umirove'.

Ponuđena je Claudiju Marchisiju, ali on je odbio: 'Ja nisam taj koji može odlučiti utakmicu i zato ne zaslužujem nositi taj dres', izjavio je. 'Desetku' su nudili i Andrei Pirlu, ali on je odgovorio: 'San o Juventusovoj desetki se nastavlja. Ja je nisam spreman nositi, ali jednog dana će se pojaviti netko tko to želi i nastavit će sjajnu tradiciju.'

I pojavio se – Carlo Tevez. 29-godišnji napadač doveden iz Manchester Cityja za 'sitniš' od devet milijuna eura novi je vlasnik mitskog dresa koji je bez ustručavanja prihvatio. 'Juventus me želio više od Milana', izjavio je Tevez za televiziju Sky Italia.

Argentincu je ovo šesti klub u seniorskoj karijeri – prethodno je nastupao za Boca Juniors, Corinthians, West Ham United, Manchester United i Manchester City. S Juveom je potpisao na tri godine.