nejasna pravila

Carlo Ancelotti pojasnio kakvo je zdravstveno stanje Luke Modrića te kad će se kapetan 'vatrenih' priključiti momčadi Reala

18.12.2021 u 14:23

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (36) ipak neće igrati u nedjelju za Real Madrid protiv Cadiza jer je zbog zaraze koronavirusom imao temperaturu te mora do daljnjeg ostati doma u samoizolaciji...

Luka Modrić u subotu nije trenirao u klupskom kampu gdje su se njegovi suigrači pripremali za utakmicu.

'Modrićev test je u petak bio negativan. Danas nije trenriao jer je ovih dana bio umoran i imao temepraturu pa neće igrati protiv Cadiza', izjavio je Realov trener Carlo Ancelotti na konferenciji za medije nakon treninga.

Hrvatski veznjak od utorka ne trenira. Taj dan popodne osjetio je simptome prehlade, a PCR test je pokazao da ima COVID-19.

Real Madrid, koji je ostvario deset pobjeda zaredom u prvenstvu i Ligi prvaka, u srijedu će pak gostovati kod Athletic Bilbaa u posljednjoj utakmici u 2021. godini.

Modrić bi prema zdravstvenim pravilima koje su na snazi u Španjolskoj trebao propustiti i taj dvoboj jer mora deset dana provesti u karanteni, ali Ancelotti još uvijek vjeruje da bi možda mogao igrati jer je u petak njegov test bio negativan.

'Moramo vidjeti što kažu zdravstvena pravila. Moramo čekati da se razjasni situacija jer još uvijek nije jasna', izjavio je Ancelotti.

U Španjolskoj kada soba osjeti simptome ili bude u kontaktu sa zaraženom osobom mora napraviti PCR test i ako je on pozitivan mora provesti u samoizolaciji deset dana. Jedanaesti dan se tu osobu testira i ako je tada PCR test negativan smije nastaviti s aktivnostima.

  • +15
Real Madrid - Atletico Madrid (17. kolo La Lige) Izvor: EPA / Autor: Ballesteros

Real Madrid je, međutim, samoinicijativno testirao Modrića PCR testom u petak, samo dva dana nakon što je njegov PCR test bio pozitivan u srijedu. U klubu zagovaraju njegov povratak na teren jer je u petak test bio negativan.

Iz zdravstvene službe pokrajine Madrid još su u srijedu bili poručili kako hrvatski nogometaš mora ostati u karanteni kao i ostali stanovnici.

'Modrić mora provesti deset dana u samoizolaciji, od čega zadnja tri dana ne smije imati simptome. To je pravilo na snazi u Španjolskoj', rekao je Antonio Zapatero, zadužen za zdravstvo u pokrajini Madrid te u razgovoru za radijsku postaju Cadena Cope dodao:

'Bez obzira što je cijepljen može zaraziti druge pa mora slijediti protokol koji vrijedi za sve stanovnike.'

Sportski dnevni list Marca citira drugog dužnosnika zaduženog za zdravstvo u Madridu, Enriquea Escudera, koji pak tvrdi kako igrači smiju izaći ranije iz karantene i igrati ako naprave PCR test i on bude negativan.

Posljednjih tjedana je novi val koronavirusa zahvatio Španjolsku pa je uz Modrića još petero zaraženih nogometaša Real Madrida u karanteni, kao i pomćni trener. U Athletic Bilbau su se dvojica igrača zarazila ovaj tjedan.