IMAO PORTUGAL U ŠACI

Čačić ima argumente: Oni nisu senzacija!

11.07.2016 u 20:09

Bionic
Reading

Portugal je u nedjelju digao pehar namijenjen najboljoj momčadi Starog kontinenta. Mnogi će reći - prema prikazanoj igri možda i nezasluženo, no Portugal je ostavio dojam da je svjesno ganjao rezultat, a čemu su se podredili i njegovi najbolji nogometaši, prije svih Cristiano Ronaldo

Pogotkom Edera u 109. minuti finalnog okršaja protiv Francuske, Portugal je stigao do svog prvog, povijesnog naslova europskog prvaka. Međutim, nakon što je teškom mukom prošao skupinu i sa samo tri boda, bez ijedne pobjede, stigao do osmine finala, postavljalo se pitanje što i koliko može u nokaut-fazi.

A prvi smo priliku uvjeriti se u njihove ciljeve, ali i ambicije, imali mi, Hrvati.

Čačićeva je momčad na travnjaku Lensa ostavila bolji dojam, imala nešto konkretnije prilike, ali strpljenja i koncentracije više su imali Portugalci te su iz svog prvog pravog napada - u 117. minuti, preko Quaresme - stigli do pobjede. Nas su u suzama poslali kući, ali i najavili svoju žestoku borbu do posljednjeg daha ili točnije - dana.

Odmah nakon tog poraza i hrvatski izbornik Ante Čačić čestitao je kolegi Fernandu Santosu, ali i hrabro najavio - Portugal je najozbiljniji kandidat za naslov.

'Drago mi je da je Portugal došao do kraja jer se radi o kvalitetnoj ekipi, s puno iskusnih i sjajnih nogometaša. To je nacija kojoj je nogomet u krvi i koja ima bogatu nogometnu tradiciju s velikim brojem igrača koji su osvajali Ligu prvaka. Nisu oni nikakva senzacija, oni su taj naslov zaslužili, a u svojim redovima imaju i najboljeg napadača na svijetu', rekao je za tportal.hr izbornik Ante Čačić, odvojivši nekoliko minuta svog godišnjeg odmora za ovaj razgovor.

'Cijeli turnir odigrali su na identičan način i zato ovaj uspjeh ne treba čuditi', dodao je izbornik pa smo ga pitali ima li sada malo više tuge zbog poraza u osmini finala jer je Hrvatska ipak pokazala više?

'Možemo samo reći - ki bi, da bi... Svaki poraz je težak, a bili smo bliži pobjedi, imali smo više od igre i stvorili više konkretnih prigoda. Ali nažalost, izgubili smo utakmicu, a pokazalo se po tko zna koji put da i lošiji suparnik može pobijediti. Već tada sam rekao da Portugal vidim u finalu i da će u njemu imati veliku psihološku prednost. To se sada i vidjelo jer s druge strane je bio domaćin, koji je ovaj turnir 'morao' osvojiti, za razliku od Portugala - a onda je uz takav pritisak teže igrati', rekao je Čačić i za kraj još jednom ponovio.

'Hrvatska mora biti ponosna jer smo odigrali dobar turnir, bili dobri na natjecanju, ali dok nažalost neki to ne prihvate, nećemo moći ići naprijed', zaključio je izbornik Čačić