U VELIKOJ FORMI

Butina: Ovakvo suđenje vratit će nogomet

14.05.2009 u 08:28

Bionic
Reading

Dinamo je u prvom dvoboju finala Kupa (3:0) gotovo potvrdio osvajanje duple krune, no da je vratar 'modrih' Tomislav Butina bio manje prisutan, Splićani su se kući mogli vratiti s obećavajućim rezultatom

Ovo možda nije bila najbolja igra, ali je sigurno najvrednija pobjeda Dinama ovog proljeća. U pravi trenutak.

'Ne bih se složio, mislim da smo odigrali sjajno. Meni je bilo savršeno. Od prve minute smo nametnuli igru, ulazili u duele, stvarali prilike i pokazali nogometno znanje i moć. Publika je sjajno reagirala i na kraju svi odlazimo kući presretni. Ipak smo dobili Hajduk, nije to Mraclin', rekao je za tportal Butina i osvrnuo se na suđenje.

'Sudac Marić u tunelu je jasno kazao: 'Dečki, striktno ću se pridržavati pravila nogometne igre.' Tako je i bilo.'

U usporedbi s kriterijem suca Bebeka tijekom zadnjeg derbija, ovo je bio rapidan zaokret. Je li to poruka iz sudačke organizacije za buduće derbije?

'Mislim da je. Nakon Poljuda odmah sam rekao da to nije bila igra. Talentiran smo narod, trebamo igrati nogomet, a ne se lomiti na terenu. Navijačima trebamo pružati zadovoljstvo umjesto frustracija.'

Proteklih godina Dinamove igre tijekom proljeća često su se doživljavale kao uvertira za Europu. Tražile su se naznake snage u međunarodnim okvirima.

'Ma, gdje je Europa? Ima vremena za te priče, mi smo sada potpuno koncentrirani na Slaven Belupo i potvrdu naslova. Odlično treniramo i trebamo tako nastaviti te to valorizirati na terenu.'

Parade protiv Ibričića i Kalinića bile su nastavak Butininog gotovo besprijekornog proljeća.

'Hvala. Dobro radim, trudim se i to mi se vraća. Došao sam kući nakon pet godina u inozemstvu i želim svojim bližnjima, mami i tati, dokazati da još vrijedim i da mogu pomoći Dinamu. U dobrom sam momentumu i daj Bože da se tako nastavi', završio je Butina.

Nakon dvoboja dugo se družio s dvojicom mlađih navijača iz Bruggea gdje je proveo tri sezone. Belgijanci su ostali oduševljeni viđenim.

'Odlična utakmica, sjajna atmosfera. Torcida je navijala i kada je Hajduk gubio sa 3:0, dinamovci su pjevali čitav susret. Fascinantno', rekli su navijači koji su u Belgiju vraćaju s lijepim dojmovima.

Pitanje tko im je bolji Butina ili Stijnen nije im ostavilo dilema.

'Tomo.'