OPREZ, ALI UMJERENI

Buntić: Bolji smo od Slovenaca, očekujem pobjedu

17.01.2012 u 20:48

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija EP u Srbiji je otvorila pobjedom protiv Islanda, a pred njima je obračun sa Slovenijom

Hrvatska se već udomaćila u Vršcu gdje ju u srijedu (18.15) čeka drugi ogled skupine. Nakon Islanđana, na meniju su zapadni susjedi Slovenci koji su nesretno izgubili prvi ogled turnira protiv Norveške.

'Bilo bi nam možda i lakše da su Slovenci slavili, ovako se moraju vaditi na nama. Nema spora da su oni dobra ekipa, ali mi smo jači od njih i moramo pobijediti. Samo tako možemo ispuniti naš cilj, prenijeti četiri boda u drugi krug kako bismo lakše osigurali polufinale u Beogradu', kaže topnik s pozicije desnog vanjskog Denis Bunitić, koji je u nastavku dvoboja s Islandom otvorio i tu opasnost te olakšao put prema teško izborenoj pobjedi.

Domagoj Duvnjak je ionako izrastao u rukometnu megazvijezdu, a načeto zdravstveno stanje Ivana balića dodatno mu pojačava ulogu u reprezentaciji. Ipak, 'Dule' spremno nosi i tu ulogu.

'Znali smo da će nam Island biti jedan od ključnih ogleda, ali sada trebamo nastaviti rasti iz utakmice u utakmicu i uhvatiti našu idealnu formu', počinje najavu ogleda sa Slovencima Duvnjak i širi temu.

'Slovenci imaju gomilu mladih igrača uz osovinu od tri, četiri iskusnija i ugodno su me iznenadili. Ali mi moramo ostati koncentrirani od prvog do zadnjeg zvižduka i onda se imamo pravo nadati svojoj pobjedi. Ponavljam, dobri su, ali nemaju nas čime iznenaditi i sve ovisi o nama', uvjeren je Duvnjak.

Izbornik Goluža je temi, kako i priliči, pristupio s analitičke pozicije:

'Slovenci imaju svojih nedostataka, ali ih prikrivaju neumornom trkom i pokretljivom obranom u raznim varijantama. Znamo što nas čeka i trebamo pripremiti odgovore na sve izazove koje će pred nas staviti.'

Unatoč pompoznim najavama iz saveza i turističke agencije koja distribuira ulaznice, Hrvatska gotovo da i nema navijačku podršku u Vršcu. Slovenci tu stoje puno bolje i s tribine mogu očekivati puno jači vjetar u leđa. Izbornik je za kraj pozvao sve zainteresirane da dođu u Vršac i zauzvrat im obećao još bolju Hrvatsku od one koju smo gledali na otvaranju protiv Islanda. Bude li tako, pobjeda ne bi smjela biti daleko.