JUNIORSKA ELITA

Budućnost Splita nemoćna protiv Unicaje

06.05.2010 u 16:48

Bionic
Reading

U uvertiri završnice košarkaške Eurolige igraju najbolji juniorski sastavi Starog kontinenta. Iako im je prva momčad u teškoj krizi, poziv na ovaj renomirani turnir zaslužili su i mladići iz KK Split

Splićani su među osam najboljih u Europi došli zbog sjajnog nastupa na preliminarnom turniru u Barceloni, ali u prvom dvoboju u Parizu nisu pokazali ništa od svoje košarkaške raskoši.

Poraženi su od španjolske Unicaje rezultatom 58:43 i tako se, s obzirom da u finale idu samo najbolji sastavi skupina, gotovo oprostili od rezultatskih ambicija na ovom susretu. Ipak, i prije dolaska u Francusku trener Splićana Mladen Vušković naglasio je da prvenstveno žele ostaviti dobar dojam.

Razlog nemoći može se pronaći u očajnom šutu (13/55), koji je iznosio tek 24 posto. Iako niti protivnici nisu briljirali, Unicaja je čitav susret provela u kontroli situacije.

Najbolji strijelac hrvatskih talenata očekivano je bio Toni Katić sa 12 koševa i sedam skokova, ali on je gađao rijetko viđenih 1/12 iz igre. Dojam je spasila mirnoća s crte otkuda je pogodio 10/10. Danac Reinholt je dodao 10, a druga velika nada Filip Najev sedam koševa (šut 3/13) i šest skokova.

U petak se Splićani sastaju s beogradskim FMP-om, a u subotu s talijanskim Benettonom. U drugoj skupini za finale će se boriti Olimpija, Žalgiris, Cajasol i Insep.