SPORTSKA TEMA DANA

Budućnost se oglasila žestokim priopćenjem koje će uzdrmati košarkašku javnost u regiji

KK Crvena zvezda - KK Budućnost

KK Crvena zvezda - KK Budućnost

Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

KK Budućnost se oglasio putem priopćenja o neželjenim scenama uoči majstorice u Beogradu sa Crvenom zvezdom u kojoj je srpski predstavnik slavio 97:54

Zvezda je lakoćom slavila, ali... Uoči utakmice dešavalu se se stvari koje nemaju veze sa sportom i zato se o košarci uopće ne priča. Trener Jasmin Repeša nije se pojavio na novinskoj konferenciji, ali su se iz Budućnosti oglasili priopćenjem.

'U dogovoru s Čovićem direktor i sportski direktor ABA lige omogućili neregularnost u petoj utakmici finala i fizičke napade na igrače Budućnost Volija. Igrači i stručni stožer Budućnost Volija su večeras doživjeli horor - linč i fizičko nasilje. Nakon napada kojeg su zabilježile kamere i prenijeli svi mediji uključujući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala Klubu u službenom priopćenju', piše u priopćenju.

'Povrijeđeni su igrači Norris Cole, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogođen stolicom. Svjesni da je atmosfera takva da nema uvjeta da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucijenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra', dodaje se.

  • +4
  • +1

Finale ABA lige, Crvena zvezda - Budućnost

Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

'Na žalost, mada su Novosel i Čabarkapa vidjeli da su naši igrači u pravom smislu riječi jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljnih povreda košarkaša i stručnog stožera, s potencijalno smrtnim slučajem da su još par minuta ostali na terenu, inzistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, s prijetnjom da će se utakmica registrirati sa službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde', nastavlja se.

'Svjesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni stožer. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren. O svim događajima ćemo detaljno i s dokazima informirati klubove vlasnike ABA lige, jer s ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smjenu.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!