WESTBROOK OPET MVP

Bryantov oproštaj obilježili ludi rekordi i Curryjeva čudesna trica!

  • +7

U Torontu odigana 65. NBA All-Star utakmica - oproštaj Kobe Bryanta

Izvor: Reuters / Autor: Bob Donnan-USA TODAY Sports

Bionic
Reading

Na ukupno 65. NBA All-Star utakmici u Torontu između najboljih igrača Istočne i Zapadne konferencije, koja se prvi put odigrala izvan SAD-a, sa 196:173 (40: 43, 52: 47, 53: 46, 51: 37) slavila je sekcija Zapada predvođena Russellom Westbrookom koji je proglašen za najkorisnijeg igrač (MVP). Da je ovo bio poseban All-Star vikend tj. luda večer govori i podatak kako je sa 369 koševa utakmica Istoka i Zapada prebacila stari rekord za 48 koševa. Uz to je još jedan rekord upisao LeBron James, a blizu rušenja Chamberlainova rekorda bio je igrač Istoka Paul George. Nezaboravna večer u Torontu

Još u studenome, kada je Kobe Bryant službeno objavio da će m ovo biti posljednja sezona NBA, spektakl u Torontu dobio je posebnu dimenziju. Do ulaznice je bilo gotovo nemoguće doći, a da je NBA na sve mislila, govori i govor legendarnog Magica Johnsona u kojem je Bryanta spomenuo 'kao jednog od najvećih u povijesti'.

O samoj utakmici teško je nešto novo napisati. Obrane se nisu igrale sve do samog kraja, Chris Paul je forsirao asistencije i koš je gledao vrlo malo, Bryant je krenuo s po tri asistencije i skoka bez da je previše gledao na koš što je bila naznaka lova na triple-double, a kod Istoka već na početku raspucao se Paul George. Kasnio se kod istoka raspucao Wall, a atrakcijom je prednjačio LeBron James. Prvo poluvrijeme Zapad je dobio 92:90, a nakon glazbenog spektakla na poluvremenu u izvedbi Stinga drugo poluvrijeme ipak je ponudilo koliko-toliko ozbiljniju košarku – barem se tako činilo dok Zapad nije otišao na 20-ak koševa razlike.
Trenutak kada je minutu prije kraja utakmice 37-godišnji Kobe Bryant izlazio iz igre uz ovacije gledatelja mnogima će ostati urezan u sjećanje cijeli život. Bryant je na koncu utakmicu završio s 10 koševa, sedam asistencija i šest skokova, ali je iz igre vrlo loše gađao (5-16). Snimku možete vidjeti OVDJE.

Kod Zapada su se istakla tri igrača, već spomenuti MVP Russell Westbrook koji je uz 31 koš upisao osam skokova i pet asistencije, zatim najbolji strijelac lige Stephen Curry sa 26 koševa uključujući u zadnjem napadu skok šut za tricu gotovo s centra (čudesno), zvijezda u usponu Anthony Davis sa 24 koša i rutiner Kevin Durant sa 23 koša. Nema sumnje kako će neke od ovih situacija ljubitelji NBA košarke dugo pamtiti.

Na pitanje je li ga Bryantov oproštaj motivirao da ovako dobro igra kazao je:
'Definitivno! Mislim da su svi ljudi u dvorani žudjeli za time da vide Kobea Bryanta na zadnjoj All-Star utakmici. Ovo je velika čast i blagoslov što sam mogao biti dio svega ovoga i što sam gledao Kobea kako odlazi', kazao je nakon utakmice MVP Westbrook koji je postao prvi branitelj MVP titule nakon legendarnog Boba Pettita (1958. i 1959.).

Kod Istoka je daleko najbolji bio Paul George sa čak 41 košem uključujući i dvije promašene trice u završnici kojima bi srušio čak 54 godine stari rekord iz 1962. Wilta Chamberlaina (42)… No, treba reći kako je George imao šut iz igre 16-26 od čega trice 9-19. Razigrani John Wall dodao je 22 koša, a LeBron James, kojeg muče bolna leđa, u 20 minuta upisao je tek 13 koševa uz sedam asistencija. Međutim, na ovoj utakmici LeBron je prestigao Bryanta na vječnoj ljestvici strijelaca All-Star utakmica za jedan poen; LeBron sada ima 291 koš, a Bryant je ostao na 290.

Dodajmo kako je na utakmici kombinirano ubačeno čak 369 koševa što je 48 više nego prošle godine kada je postavljen novi rekord.

Sljedeći All-Star vikend igra se od 17. do 19. veljače 2017. u Charlotti gdje će većinski vlasnik kluba Michael Jordan, koji je u Torontu dobio velike ovacije na poluvremenu, dočekati najbolje igrače NBA. Samo je ovaj put sigurno kako po prvi šuta nakon 1997. na All-Star vikendu neće biti neponovljivog Kobea Bryanta.