kvalifikacije za EURO

Brutalno iskreni Nenad Gračan nakon teškog poraza: Dobili smo tri gola u pet minuta...

06.04.2024 u 08:18

Bionic
Reading

Hrvatska ženska A reprezentacija upisala je poraz u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. Wales je na svom terenu u Wrexhamu slavio 4:0

Izabranice Nenada Gračana na gostujućem terenu u Walesu izgubile u susretu kvalifikacija za Euro. Prvi gol domaćin je postigao u četvrtoj minuti kad je mrežu zatresla Fishlock. Nakon toga, povećala je rezultat u 50. minuti, da bi samo minutu kasnije za 3:0 pogodila Rowe. James je postavila konačnih 4:0 u 56. minuti.

"Vrlo zahtjevna utakmica. Znali smo da je ova grupa jaka. Vidjeli smo i Wales koji je praktički u A grupi i, što je najvažnije od svega, ako shvatimo kako smo izgubili, to može biti i uspjeh. Ono što je mene, neću reći razočaralo, je da smo dobili tri gola u drugom poluvremenu u pet minuta i nismo mogli više reagirati", rekao je izbornik Nenad Gračan za službene stranice HNS-a.

Wales - Hrvatska 4:0, nogometašice, kvalifikacije za EURO, 5.4.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel

"Za mene ovo nije realan rezultat. Vidjeli smo drugo poluvrijeme da se može igrati. Prvo poluvrijeme smo malo popustile, ali drugo poluvrijeme smo bile bolje. Za mene smo izgubile 2:0", rekla je reprezentativka Tea Krznarić.

Slijedi utakmica protiv Ukrajine u utorak 9. travnja. Susret se igra u Zaprešiću na stadionu Ivan Laljak Ivić u 16 sati.

  • +6
Wales - Hrvatska 4:0, nogometašice, kvalifikacije za EURO, 5.4.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Nick Potts / PA Images / Profimedia

"Nadam se da će utakmica protiv Ukrajine biti bolja i da su igračice svjesne toga. Pokušat ćemo napraviti najbolje što možemo iako je natjecanje vrlo zahtjevno", tvrdi Gračan.

"Vjerujem u svoje cure i stožer te sam sigurna da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu protiv Ukrajine i dati sve od sebe i da nas dočeka puno navijača na toj utakmici u Hrvatskoj", poručila je Krznarić.

Standings provided by Sofascore