Loše, loše...

Brutalno iskreni Mario Pašalić o razlozima pada Vatrenih protiv Turske i Walesa

16.10.2023 u 08:55

Bionic
Reading

Mario Pašalić je u Cardiffu u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Walesa ušao u igru u drugom poluvremenu. Hrvatska je izgubila 2:1, a Pašalić je bio strijelac jedinog gola za Vatrene

Iako igrom nije razočarao bio je silno razočaran nakon utakmice u kojoj je Hrvatska i jednim bodom mogla napraviti ogroman korak prema Euru.

'Loše, jako loše, prvo poluvrijeme pogotovo. U drugo poluvrijeme smo mislili krenuti malo ofenzivnije i napraviti nešto više prema naprijed, ali taj rani gol na početku drugog poluvremena nas je destabilizirao. Došao je i drugi, pokušali smo zadnjih 20 minuta, ali bilo je prekasno', komentirao je Pašalić poslije utakmice.

Na novinarsko pitanje o uzrocima pada Hrvatske u utakmicama s Turkom i Walesom dao je iskren odgovor:

'Sigurno ima puno faktora, nije jedan da se upire prstom u njega. Jedan od razloga i taj što većina igrača igra manje u klubovima, ja prvi. Možda nas je malo zavarao taj rujan gdje smo odradili dvije odlične utakmice, ali ovo sigurno nije bilo dobro. Totalno bezopasni smo bili prema naprijed, čim se izbornik odlučio za tri promjene na poluvremenu znači da nešto nije štimalo. Znali smo da su opasni iz tih ispucavanja i tih drugih lopti. Zabili su gol i odveli utakmicu u neki drugi smjer', zaključio je Pašalić.

  • +18
Nogomet: Wales - Hrvatska, utakmica kvalifikacija za UEFA Euro 2024 Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Standings provided by Sofascore