nedjelja, 17.30 sati

Bruno Petković znao je što treba reći u najavi derbija s Hajdukom; hoće li to biti dodatni motiv najvećem suparniku?

04.12.2021 u 17:30

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama posljednji su trening pred nedjeljni derbi (17.30 sati, Arenasport 3, MAXtv) odradili uz glasnu podršku Bad Blue Boysa. Jasna je to poruka da se u Zagrebu, baš kao i u Splitu, živi za pobjedu nad najvećim suparnikom. A taj okršaj s Hajdukom najavio je Bruno Petković

Samo jedna pobjeda u posljednjih pet utakmica, odnosno ispadanje iz SuperSport Hrvatskog kupa od Rijeke, donijelo je 'sive' oblake nad Maksimir. Uz sve to, Damir Krznar podnio je ostavku, što je značilo da Dinamo pod hitno, tri dana uoči derbija, mora pronaći novog stratega.

I našao ga je u Željku Kopiću, kojeg je iz Omladinske škole pogurao na klupu prve momčadi.

Naravno, sve to nije nimalo ugodna situacija pred derbi s Hajdukom, koji u Zagreb dolazi s četiri uzastopne pobjede. Ipak, prema izjavama Brune Petkovića, jednog od ključnih igrača Modre momčadi, čini se da svi ti događaji, posebno imenovanje novog trenera, ni bi trebali utjecati na raspoloženje unutar ekipe.

'Dosadašnja Kopićeva karijera pokazuje da je sposoban trener, ima iskustva, kroz priču i neke nove zahtjeve koje momčad mora usvojiti sigurno može donijeti dovoljno toga dobroga', naglasio je Petković, pa najavio derbi.

'Mi smo Dinamo. Bez obzira na formu i sve ono što će sigurno doći više do izražaja u medijima nego u svlačionici, mi smo Dinamo i u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Posebna draž je derbi, a tu moramo pokazati da smo još uvijek najbolja momčad u Hrvatskoj'.

Ove sezone Dinamo i Hajduk još nisu igrali.

'Derbi nosi dodatnu čar, poseban motiv, a utakmica kao utakmica je bitna kao i svaka jer prvenstvo nam je cilj broj jedan. No, kako često zna istaknuti naš kapetan Ademi, derbi se ne igra nego pobjeđuje.'

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Mnogi naglašavaju kako bi derbi mogao biti odlučen u dvoboju dviju 'desetki', Petkovića i Livaje.

'U karijeri sam uvijek individualne stvari ostavljao sa strane, nije potrebno pumpati rivalitet između dvojice igrača jer dovoljan je već rivalitet između dva kluba ja su dugo godina bile najbolje u Hrvatskoj. Taj derbi juga i sjevera je sigurno nešto što će privući, nadam se, puni stadion'.

U zadnjem maksimirskom derbiju Petković je zabio s bijele točke i asistirao Kastratiju za 2:0.

'Referirat ću se na onaj odgovor od maloprije, najvažnija su ta tri boda, pogotovo jer smo, ne bih rekao u igračkoj, nego rezultatskoj krizi u zadnjim utakmicama. Nedjeljna tri boda bi nam sigurno bila veliki vjetar u leđa'.

Inače, na subotnji Dinamov trening stigli su i Bad Blue Boysi.

'Znači nam ta podrška sigurno jako puno. Ostali smo im dužni u zadnjim utakmicama na kojima smo osjetili veliku podršku iako nam rezultati nisu bili u skladu s mogućnostima. Čak bih rekao ni s prikazanim na terenu. No, nekad nedostaje te sportske sreće i mislim da je ovo prava prilika da se odužimo našim navijačima', zaključio je Petković.