NADE IZ VINKOVACA I VARAŽDINA

Bruno Kristić i Marko Herceg predvode mladi val

09.07.2012 u 08:13

Bionic
Reading

Obnova biciklističke utrke Kroz Hrvatsku, ističu stručnjaci, imala bi goleme sportske i turističke učinke

Promet na zagrebačkim cestama otjerao je bicikliste-sportaše, tvrde treneri u cestovnom biciklizmu. A pista na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, jedina u Hrvatskoj, već je dotrajala. K tome, objekt u Ulici pjesnika koriste i nogometaši pa nema ni termina koliko je vozačima potrebno.

'Napokon, ta pista u Kranjčevićevoj ulici nije posve ni pravilna', dodaje Vedran Pribilović, senior zagrebačkog kluba Kalorija.

Unatoč tome bilo je mnogo zadovoljnih nakon pistovnog državnog prvenstva na Zagrebovom, nekoć glasovitom Concordijinom stadionu, s prvom noćnom rasvjetom u ovom dijelu jugoistočne Europe.

'Doista su postignuti pristojni rezultati', tvrdi Tomislav Zadro, trener vinkovačkog kluba Sokol.

Zadro je istaknuo dosege seniorke Mije i seniora Brune Radotića. U mlađim kategorijama ističu se član vinkovačkog Sokola Bruno Kristić u kadetskoj i član varaždinske Sloge Marko Herceg u juniorskoj konkurenciji.

'Bruno je pao, ozlijedio ruku, pa nije postigao onoliko pobjeda koliko bi ih inače postigao. Marko Herceg doista prednjači u juniorskoj konkurenciji', potvrđuje Zadro.

Njegovi izabranici još imaju prilika voziti po cestama u matičnoj im županiji. Možda bi sve bilo drukčije, možda bi se o biciklizmu govorilo više da je opstala utrka Kroz Hrvatsku.

'Mnoge zemlje imaju takve utrke. U našoj kao da nisu prepoznati učinci takve manifestacije, od sportskih do turističkih', zaključuje Zadro.