emma ostala skromna

Britanska teniska senzacija osvajanjem US Opena zaradila 2,1 milijun eura, ali kada vidite što si je poželjela i koliko košta....

13.09.2021 u 07:04

Bionic
Reading

Britanska tenisačica 18-godišnja Emma Raducanu pobjednica je ovogodIšnjeg US Opena nakon što je u subotu u finalu sa 6:4, 6:3 svladala 18-godišnju Kanađanku Leylah Fernandez. Mlada je Britanka, inače 150. na WTA ljestvici, tako postala prva tenisačica koja je iz kvalifikacija stigla do grand slam naslova i najmlađa nakon Ruskinje Marije Šarapove koja je osvojila Wimbledon sa 17 godina 2004.

Također je i prva Britanka koja je osvojila neki Grand Slam turnir nakon Virginie Wade kojoj je to uspjelo u Wimbledonu 1977. godine.

Raducanu je do naslova ostvarila deset pobjeda, od čega tri u kvalifikacijama, i pritom nije izgubila ni jedan set. Ovo je finale posebno i zato što se prvi put dogodilo da finale igraju dvije tenisačice koje nisu nositeljice.

Inače, ovom pobjedom, Raducanu je osvojila 2,1 milijun eura, ali taj je iznos očito nije toliko uzbudio kao nestvarni rezultat.

  • +5
Finale US Opena, Emma Raducanu - Lelyah Fernandez Izvor: EPA / Autor: JOHN G. MABANGLO

Doduše, ni njemu se nije nadala, a što je potvrdila u razgovoru za ESPN.

'Svi se šale u mom timu jer sam prije otvarajućeg kvalifikacijskog meča izgubila Airpods (pro bežične slušalice, koji inače koštaju oko 120 eura). Tražila sam ih po svlačionici i bezuspješno pokušavala naći. Nisam uspjela, a tada sam si uoči meča pomislila: 'Pokušaj pobijediti kako bi si mogla priuštiti nove slušalice'. To je sada postala velika šala', objasnila je Raducanu.

Naravno, nakon ovakvog uzleta, jasno je da si u budućnosti očekuju veliki rezultati i brojni naslovi, pa joj stručnjaci predviđaju kako će od sponzora u budućnosti zaraditi više od 100 milijuna eura.

Ovom uspjehu dive se i u Velikoj Britaniji, pa je preko noći postala favoritkinja za BBC-ovu osobu godine u svijetu sporta.