la liga

Briljantna Rakitićeva asistencija za pobjedu Seville i smanjenje zaostatka za Realom

03.01.2022 u 23:23

Bionic
Reading

Ovog ponedjeljka igrane su još tri utakmice 19. kola španjolske La Lige. Sevilla našeg Ivana Rakitića pobjedom kod Cadiza primaknula se vodećem Realu na pet bodova zaostatka,s time što momčad iz Andaluzije ima i utakmicu manje od Kraljeva

Dinamov suparnik u Europskoj ligi poveo je u 58. minuti nakon briljantnog dodavanja bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića za Argentinca Lucasa Ocamposa.

Bio je to i jedini gol na utakmici, iako je momčad Julena Lopeteguija imala još nekoliko dobrih prilika. No, morao je i Bounou u dvije situacije spašavati svoju momčad.

Sevilla je s nova tri boda i na drugom mjestu još smanjila zaostatak za liderom Realom na pet bodova, a Andalužani imaju i utakmicu manje.

Athletic Bilbao je slavio u Pamploni protiv Osasune s 3:1 zahvaljujući hat-tricku 21-godišnjeg Iohana Sanceta. Hrvatski napadač Ante Budimir je igrao za domaćine do 63. minute.

Villarreal je s 5:0 demolirao na svom terenu Levante. Gerard Moreno zabio je dva gola, dok su po jedan zabijali Dia, Pau Torres i Manu Trigueros.