jesu li praznovjerni?

Brazilci su se u posljednji trenutak odlučili za dvije značajne promjene uoči utakmice s Hrvatskom; prije 16 godina im je pomoglo

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 09.12.2022 16:21
  • Objavljeno 09.12.2022 u 14:50
Bionic
Reading

Hrvatska i Brazil od 16 sati igraju utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Katru. 'Vatreni' su nominalno domaćini u ovom susretu te će igrati u glavnom kompletu dresova - bijela kombinacija s crvenim kvadratićima, bijele gaćice i bijele štucne, a Brazilci su se odlučili za kombinaciju u kojoj na ovom SP-u još nisu igrali

Brazilu je napravio malu, ali značajnu promjenu u svojoj garnituri dresova za današnju utakmicu s Hrvatskom. Tako će Brazilci opet igrati u tradicionalnim žutim dresovima i plavim gaćicama, no odlučili su se na promjenu boje štucni, pa će umjesto bijelih nositi plave! To će biti prvi put na ovom SP-u da Brazil igra u takvoj kombinaciji.

No, Brazil je u ovoj kombinaciji - žuti dresovi, plave gaćice i plave štucne - već igrao protiv Hrvatske! I to baš na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj.

Brazilci su tada slavili 1:0 golom Kake u 44. minuti.

  • +22
Brazil - Južna Koreja, SP u nogometu, 5.12.2022. Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

Valjda su praznovjerni, pa su se odlučili na kombinaciju u kojoj su nas pobijedili...

Ali nije to jedina novost u reprezentaciji Brazila, a radi se o golmanu Alissonu. Po prvi put na ovom SP-u će neki od golmana Brazila nositi potpuno - crnu kombinaciju dresa! U posljednja četiri susreta koristili su zelene i sive kombinacije, po dva puta.

Tko zna, možda će crni Alissonov dres zaviti njegove Brazilce u crno...

  • +21
Kamerun - Brazil, SP u nogometu, 2.12.2022. Izvor: EPA / Autor: ALI HAIDER
  • +41
SP Katar: Hrvatska - Brazil Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal