GOLOVI I UDARCI

Brazilci lako s Obalom i osigurali prolaz

20.06.2010 u 22:17

Bionic
Reading

Trebao je to biti derbi dana, možda i tjedna, a pretvorilo se u demonstraciju moći Dunginog Brazila nad neprepoznatljivom Obalom Bjelokosti. Brazil je slavio sa 3:1 i lakoćom potvrdio prolazak u drugi krug

Dio nogometom zaluđene nacije pomalo se zabrinuo nakon samo 2:1 protiv Sjeverne Koreje, ali Brazil će noćas slaviti. Posve su osujetili napadačke pokušaje Drogbe, Kaloua, Dindanea i društva, a pred suparničkim vratarom su pokazali zavidnu mirnoću i visoku realizaciju.

Polovinu prvog dijela Erikssonova Obala Bjelokosti čvrsto je zaustavljala pokušaje brazilskih majstora, ali Kaká je okomitom loptom srušio njihov zid i Luis Fabiano je u 25. minuti zakucao loptu u rašlje za vodstvo.

Očekivao se odgovor, ali on nije došao. Dunga je izgradio čvrst sastav, ali ostaje dojam da Obala ne zna stizati rezultat i da nema više od jednog plana igre o kojemu su potpuno ovisni. To ih čini lako čitljivima i jednostavnima za zaustaviti.

U nastavku su Brazilci povećali vodstvo već nakon pet minuta. Fabiano 'je solirao' ali na kraju je došao do pozicije za šut i novog pogotka. Usporena snimka je otkrila da je tijekom žongliranja namjerno igrao i rukom, a sucu je poslije nevinim licem objašnjavao da sigurno nije. Henry je dobio društvo.

Posao su Brazilci završili u 62. minuti kada je Kaká ponovno lijepo vidio suigrača i dodao mu za novi gol. Strijelac je bio Elano. Afrikanci su do kraja dvoboja uspjeli smanjiti preko lijepog udarca glavom Drogbe, ali i dobro istući Brazilce. Ozlijedili su Elana, 'ispod noža' se izvukao Bastos, a u završnici utakmice su sitnim trikovima u dvije minute mirnom Kakáu iznudili dva žuta kartona. Realov veznjak će propustiti Portugal, ali taj dvoboj može odlučivati samo o prvom mjestu u skupini, jer Brazil je već danas osigurao prolaz u osminu finala.