KOLUMBIJA OSTALA 'KRATKA'

Brazil u sjajnom derbiju uspio ući u polufinale SP-a!

05.07.2014 u 00:11

Bionic
Reading

Brazilska nogometna reprezentacija izborila je polufinale Svjetskog prvenstva kojem je domaćin

Unatoč svim sumnjama Brazil je odigrao sjajnu utakmicu protiv Kolumbije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, te je s 2-0 izborio polufinalni ogled protiv Njemačke.

Brazil se u užarenoj Fortalezi nametnuo od prve minute protiv odlične reprezentacije Kolumbije, te je tijekom cijele utakmice bio bolji i u potpunosti zaslužio ulazak u polufinale. Brazil je bio bolji u svim statističkim parametrima, a to se osjetilo i na samom rezultatu.

Nakon nekoliko poluprilika na početku, Brazil je poveo u sedmoj minuti preko kapetana Thiaga Silve, koji je iskoristio vrlo dobro ubacivanje Neymara iz kornera. Loptu su na pet metara glavom promašili David Luiz i dvojica kolumbijskih stopera, a ista je stigla do Thiaga Silve koji koljenom šalje loptu u nebranjeni dio mreže.

Brazil je i nakon toga nastavio nasrtati na gol kolumbijske reprezentacije, no promjene rezultata nije bilo do 69. minute susreta. Tada je na nekih 30-al metara od gola Brazil zaradio slobodan udarac, koji je u same rašlje pospremio drugi brazilski stoper David Luiz.

 

Brazil je izgledao vrlo sigurno sve do 80. minute kada je vratar Julio Cesar skrivio jedanaesterac na Carlosu Bacci, koji je u 2-1 pretvorio James Rodriguez. Bio je to njegov šesti pogodak na prvenstvu.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, iako je Kolumbija držala dobar pritisak na brazilsku obranu koja je odolila svim napadima Kolumbijaca. Grozna vijest za Brazilce došla je u završnici dvoboja kada su Neymara u bolovima na nosilima iznijeli s terena. Ipak, ako će postojati i minimum izgleda da nastupi protiv Nijemaca i u završnoj utakmici.

Brazil se tako priključio Njemačkoj u polufinalu koji će biti odigran u utorak u Belo Horizonteu, dok će drugi polufinalni par dati ogledi Argentine i Belgije, odnosno Nizozemske i Kostarike.

SP 2014, četvrtfinale:

Brazil – Kolumbija 2-1 (Thiago Silva 7, David Luiz 69 / Rodriguez 80-11m)

Fantastičan slobodnjak Davida Luiza lansirao je Brazil u poluzavršnicu SP-a