KATASTROFA FAVORITA

Brazil promašio sve penale i ispao s Cope

18.07.2011 u 09:17

Bionic
Reading

Nakon nevjerojatnog i šokantnog ispadanja domaćina Argentine, natjecanje na Copa Americi završili su i Brzilci i to u velikom stilu: promašili su sva četiri jedanaesterca nakon što su sa Paragvajcima odigrali samo 0:0

Na Copa Americi nastavlja se eliminacija favorita. Nakon domaćina Argentine, u četvrtfinalu je zaustavljen i Brazil, jedan od najvećih favorita za naslov. A oprostili su se vrlo lošim stilom, porazom od Paragvaja nakon jedanaesteraca, gdje od četiri nisu pogodili nijedan!

Nastavke i kaznene udarce Paragvaj je izborio obranom. Carioce su u nekoliko navrata probili 'bunker', no tih nekoliko prilika koje su imali nisu iskoristili. U prvom dijelu dobre su šanse imali Neymar i Pato, u nastavku je opet zaprijetila zvijezda Santosa, Ganso je pogodio vratnicu... A pred sam kraj regularnog dijela Fred je pucao glavom, a njegov udarac s gol-crte izbacio je Barreto.

I u oba produžetka inicijativa je stizala od domaćina, ali i dalje bez realizacije. Na terenu je temperatura rasla pa su crvene kartone dobili Lucas Leiva i Alcaraz koji mu je pokušao dati pljusku.

Dvije minute prije kraja drugog produžetka i Paragvaj je imao dobru priliku, ali je Nelson Valdez pucao pokraj gola.

U trileru jedanaesteraca posrećilo se Paragvaju. Precizni su bili Estigarribia i Riveros, dok su za Brazil promašivali Elano (preko gola), Andre Santos (preko gola), Fred (pored gola) i Thiago Silva (Villar obranio).