IZBORILI POLUFINALE EP-A

Bravo! Mladi hrvatski košarkaši šokirali Ruse

27.07.2013 u 14:07

Bionic
Reading

Hrvatska juniorska košarkaška reprezentacija pobijedila je u prvom četvrtfinalnom dvoboju Europskog prvenstva u Latviji favorizirane Ruse 82:72...

Izborili su time košarkaši Ante Nazora sutrašnji polufinalni sraz protiv boljeg iz baltičkog okršaja Latvijaca i Litavaca. Od domaćina natjecanja već smo izgubili (72:65) u prvoj utakmici druge faze natjecanja po skupinama.

Heroj hrvatskog slavlja u Rigi u petak je bio razigravač Splita Paolo Marinelli koji je odigrao utakmicu turnira ubacivši 22 poena uz devet asistencija i tri skoka. Najbolje ga je pratio Karlo Žganec ubacivši 15 poena uz 11 skokova, tri asistencije i četiri osvojene lopte.

Može se reći da je Zagrebov krilni centar bio ključna figura pobjede, i to ne samo zbog fantastičnih brojki, već zbog načina na koji je reagirao u trenucima kad se utakmica lomila: u posljednjim je četirima minutama dvaput zabio iz vrlo zahtjevnih situacija, te jednom sjajno asistirao.


Preostali dvojac nositelja igre, Lovro Mazalin i Marko Arapović, premda po godinama mlađi, također su bili solidni. Godinu dana mlađi Arapović ubacio je 12 koševa uz osam skokova, dok je 16-godišnji Mazalin, po godinama kadet, participirao s 11 poena, osam skokova i dvije asistencije.

Na poluvremenu su Nazorovi košarkaši imali plus od 15 koševa razlike (44:29), dok su u drugom uspjeli izdržati agreisvan nalet suparnika.

Timski napor urodio je daleko boljom napadačkom igrom. Hrvatska je utakmicu završila s 19 asistencija, osam više od suparničkog sastava.

Rusija je do ovog dvoboja na turniru izgubila samo jednu od šest utakmica, dok je Hrvatska bila na omjeru 3-3, te je četvrtfinale osigurala pobjedom nad Talijanima u posljednjem kolu druge grupne faze.