od knina do petrinje

Branko Šubić za svoju je novu akciju dobio podršku izbornika srebrnih nogometaša Zlatka Dalića

  • Autor: I.Ž.
  • Zadnja izmjena 21.05.2019 12:12
  • Objavljeno 21.05.2019 u 12:12
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Izbornik svjetskih viceprvaka iz Rusije Zlatko Dalić pridružio se onima koji su dali javnu podšku akciji Branka Šubića u kojoj će povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u šest dana prehodati 264 kilometara od Knina do Petrinje. Podršku je već pružila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ministar Tomo Medved ispred Ministarstva branitelja, te sve županije, općine i gradovi kroz koje Šubić prolazi...

'Moram priznati da me je Branko oduševio. Dovoljan je bio kratki razgovor da prepoznam prije svega njegov silni entuzijazam i iskreno domoljublje, ali i iznimnu ozbiljnost i metodičnost u onome što radi. Svi mi zajedno obilježavamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, svatko na svoj način, a njegova ideja da hodanjem poveže hrvatske gradove i mjesta je originalna i zaslužuje potporu svake vrste', izjavio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon sastanka s Brankom Šubićem u zagrebačkom hotelu DoubleTree by Hilton u kojemu je sjedište HNS-a.

Zanimljivo je da Dalić i Šubić imaju zajedničku poveznicu utoliko što su obojica trofejni izbornici. Naime Branko Šubić je 1999. godine bio izbornik pikado reprezentacije Hrvatske koja je osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u češkom Brnu.

Akcija koju provodi u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata Šubić je započeo 2017. godine kada je u pet dana prehodao 265 kilometara od Vukovara do Petrinje. Za početak kolovoza ove godine priprema sličnu akciju s tom razlikom što će krenuti iz Knina, dok posljednju, za koju još ne želi otkriti detalje, planira održati 2021. godine. Ističe kako mu je podrška koju dobiva od brojnih hrvatskih sportaša i sportskih djelatnika iznimno važna.

  • +6
  • +3

Branko Šubić - od Vukovara do Petrinje

Izvor: Promo fotografije / Autor: Picasa

'Prije dvije godine među najistaknutijim sportašima koji su podržali moju akciju bili su Slavko Goluža te moji hrvači Vlado Lisjak i Stipe Damjanović. Sada je ona stigla od Zlatka Dalića, čovjeka kojega iznimno cijenim ne samo kao vrhunskog stručnjaka, već i kao osobu koja u svim svojim javnim nastupima promiče zajedništvo i poziva na jedinstvo hrvatskog naroda. Upravo to je ono što i ja pokušavam, na neki svoj način, postići kroz akcije koje poduzimam', zaključio je Branko Šubić.