ULTRAMARATON - 4. ETAPA

Branko Šubić diže tempo s brojem prijeđenih kilometara

03.08.2019 u 19:35

Bionic
Reading

Kako raste broj prijeđenih kilometara, tako se podiže i tempo kojim hoda i trči ultramaratonac Branko Šubić. Petrinjac je danas odradio četvrtu dionicu etapnog ultramaratona Knin-Petrinja u u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata

Za četiri sata je prehodao 33 km od Plitvičkih Jezera do Slunja uz tempo od 7 minuta i 19 sekundi za kilometar, njegov najbrži tempo do sada.

Šubić je krenuo u srijedu kada je prehodao 53 km od Knina do Gračaca uz tempo 8:39, u četvrtak je nastavio prema Udbini uz novih 33 kilometra i tempo 8:29, dok je u petak za 43 km do Plitvičkih Jezera još ubrzao hodanje i trčanje uz tempo 7:28.

'Puno sam bolje pripremljen nego 2017. kada sam hodao od Vukovara do Petrinje i prešao 265 km, praktički istu udaljenost koju ću imati i sada. Tada sam već u prva dva dana izgubio 6 kilograma, odnosno ukupno 10 za pet dana hodanja. Sada sam kroz jače pripreme spustio kilažu na idealnih 68 kg i organizam mi puno bolje podnosi napore. Upravo sam se izvagao i nakon četiri odrađene dionice ja sam na istoj težini. Uz to je u ovoj dionici bilo puno više spusta nego uspona, ukupno povećanje elevacije je bilo 300 m, a smanjenje 665 m', rekao je Šubić.

Sutra je na rasporedu peta etapa uz novih 50 km od Slunja do Topuskog, dok će u ponedjeljak u završnoj dionici do Petrinje prehodati 38 km. U Petrinju ciljano stiže 5. kolovoza na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.