IGRAO I PERIŠIĆ

Borussia krenula pobjednički u obranu naslova

25.08.2012 u 10:25

Bionic
Reading

U otvarajućoj utakmici 50. bundesligaške sezone aktualni je dvostruki njemački nogometni prvak, dortmundska Borussija, na svom Signal-Iduna-Parku pobijedio Werder iz Bremena 2:1

Sva je tri boda domaćem sastavu donio 20-godišnji veznjak Mario Götze u 81. minuti, nepune tri minute nakon što ga je trener Jürgen Klopp uveo u igru umjesto Kevina Großkreuza.

Minutu nakon pogotka u igru je ušao i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić

U vodstvo je domaće već u 11. minuti, kao i prošle subote pri 3:0 trijumfu kod domaćeg niželigaša Oberneulanda u prvom kolu Njemačkog kupa, doveo Marco Reus. Asistirao mu je Jakub Blaszczykowski, koji je pokrenuo akciju i kod Götzeova pogotka, kojem je inače asistent bio drugi Poljak, Robert Lewandowski.

Gosti su izjednačili u 75. minuti pogotkom svoga ovoljetnog pojačanja, češkoga desnog beka Theodora Gebrea Selassiea, koji je pogodio glavom na ubacivanje Marka Arnautovića.

Ovom su pobjedom Dortmunđani prvenstvenu utakmicu bez poraza upisali već 29. put zaredom, čime nastavljaju lov za 30 godina starim rekordom HSV-a koji je kroz dvije sezone nanizao 36 ligaških dvoboja bez poraza.

Recimo da Borussia nije dobila gol tijekom prvog poluvremena 28. put zaredom kad su njezine domaće utakmice u pitanju, dok su najmanje jedan gol na svom travnjaku postigli 25. put zaredom u Bundesligi, čime se postavili novi klupski rekord.