pao je andy murray

Borna Ćorić nakon pobjede protiv svjetskog 'broja 1': Ne znam kako sam ovo izveo!

11.05.2017 u 19:30

Bionic
Reading

Borna Ćorić (20) u osmini finala ATP 1000 turnira u Madridu za 85 minuta igre s terena je 'pomeo' prvog tenisača svijeta, Britanca Andyja Murraya 6:3, 6:3...

Iskoristio je Borna Ćorić nešto lošiju formu trenutno najboljeg svjetskog tenisača, prvog na ATP ljestvici, Škota Andyja Murraya. Slavio je Borna 6:3, 6:3, za samo sat i 25 minuta igre stigao je do povijesne pobjede.

'Pobjedaaaaaaa!!!! Prvi put u karijeri svladao sam prvog igrača svijeta, drugi put sam bio bolji od velikog Andyja Murraya... Hvala svima na stotinama i stotinama poruka, sutra idemo u novu borbu!' napisao je nakon meča Borna na društvenim mrežama i dodao:

'Nevjerojatan je osjećaj pobijediti prvog tenisača svijeta. Sljedeći korak je četvrtfinale...'

Nakon što se malo ohladio, naš je tenisač, trenutno 59. na ATP ljestvici, shvatio kakvu je veliku pobjedu ostvario.

>> Senzacija u Madridu; Borna Ćorić izbacio prvog tenisača svijeta!

'Sjajno se osjećam! Ni sam još ne znam kako sam ovo izveo. Igrao sam savršeni tenis tijekom meča. Jako sam sretan zbog toga', rekao je Borna Ćorić i nastavio:

'Kad malo bolje razmislim, možda je ovo bio i moj najbolji meč u karijeri. Ovo nisam mogao ni zamisliti jutros kad sam se probudio. Uvijek vjerujem u sebe, ali nisam bio siguran kako ću odigrati danas. Na kraju, odigrao sam kao u snovima! Realno, Murray nije bio pravi danas, to se vidjelo. Pomislio sam: 'Sad ću ga pustiti neka igra i držati lopticu u igri što dulje pa da vidim što će se dogoditi'. Nisam imao nikakvu posebnu taktiku. Samo sam čekao da pogriješi.'

Do ovog je uspjeha Ćorić stigao kao 'lucky loser' jer nije prošao kvalifikacije. U glavni je turnir upao kao zamjena nakon što je zbog ozljede odustao Richard Gasquet.

'Izgubio sam u kvalifikacijama i već sam kupovao avionsku kartu za Zagreb... A sad sam u četvrtfinalu...', zaključio je Borna nakon velike pobjede.