ATP ST. peterburg

Borna Ćorić lako riješio prvi set u svoju korist, ali onda se u drugom setu sve zakompliciralo, no četvrtfinale je njegovo

15.10.2020 u 14:22

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Sankt Peterburgu 6:3, 7:5 pobjedom protiv Rusa Romana Safiuljina nakon sat i 47 minuta igre u 2. kolu.

Ćorić je lako, za samo pola sata, dobio prvi set protiv 23-godišnjeg Rusa koji je u 1. kolu ostvario svoju prvu pobjedu na ATP Touru u karijeri. Našem najboljem igraču dovoljan je bio 'break' kojega je ostvario u šestom gemu kada je nizom odličnih poteza osvojio sva četiri odigrana poena na servis suparnika.

U drugom se setu vodila mnogo žešća borba. Safiulin je poveo sa 3:0, Ćorić je vratio izgubljeni servis za smanjenje na 3:2, da bi u šestom gemu te dionice bio suočen s nove tri 'break-lopte' Rusa. Ipak, nakon više od 10 minuta igre u tom gemu Ćorić je uspio zadržati servis i poravnati na 3:3.

Novi dramatičan gem uslijedio je kod rezultata 4:4, a ponovno je kao pobjednik izašao hrvatski igrač koji je iskoristio četvrtu priliku za oduzimanje servisa, vodstvo 5:4 i servis za meč. Ćorić je kod vodstva 5:4 stigao i do meč-lopte koju nije iskoristio, a zatim je s nekoliko dvojbenih udaraca i izgubio servis te omogućio Rusu nastavak dvoboja.

Safiulin je kod 5:5 imao 40:15 na svom servisu, no tada je Ćorić s nekoliko lijepih reteran spojio četiri uzastopna poena kojima je stigo do vodstva 6:5 i novog servisa za meč. Niti u taj gem nije krenuo kako treba, Safiulin je stigao do 0:30, ali posljednja četiri poena u susretu pripala su Ćoriću.

Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta prvog nositelja i prošlogodišnjeg pobjednika u Sankt Peterburgu Rusa Danila Medvedeva i Amerikanca Reillyja Opelke.