nemoguća misija

Borbu za Ligu prvaka Dinamo počinje u 2. pretkolu, a tamo ga čeka mrski srpski klub

29.05.2018 u 14:37

Bionic
Reading

Kvalifikacije za Ligu prvaka počinju za mjesec dana, utakmice inicijalne 'nulte runde' igraju se 26. i 29. lipnja. Tu će se obračunati prvaci nogometnih 'velesila' poput San Marina, Andore, Gibraltara, Kosova... Početkom srpnja starta prvo pretkolo u kojemu je Dinamo slobodan, ali već u drugom bi mogao naletjeti na potencijalne probleme...

Drugo pretkolo Lige prvaka igra se 24./25. srpnja, a uzvrati su 31. srpnja i 1. kolovoza. Dinamo je u ovoj fazi nositelj, ali put prema sljedećem krugu neće biti nimalo lak. Potencijalni protivnici su danski Midtjylland i rumunjski Cluj koji se kao i Dinamo priključuju u istoj fazi.

Od ostalih mogućih protivnika, koji moraju prvo proći prvo pretkolo, najzvučnija imena su mrska beogradska Crvena zvezda, potom Rosenborg pa Zrinjski, Hapoel Be'er Sheva, finski HJK (Helsinki), mađarski Videoton, albanski Kukesi, velški The New Saints, Malmö, ljubljanska Olimpija...

Realno, ako sreća pomazi 'modre', u trećem pretkolu će im trebati puno, puno više. Prođu li neće biti nositelji, a protivnici su sve samo ne bezopasni. Tu su već svoje mjesto 'zakaparili' nositelji poput Celtica, Red Bull Salzburga, APOEL-a, Astane, varšavske Legije, atenskog AEK-a..., a to sigurno neće biti jedini jaki klubovi, ovisno tko će sve proći. To definitivno više nije razina na kojoj će se tolerirati kiksevi.

  • +21
Hrvatski kup, finale: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

O četvrtom pretkolu, odnosno doigravanju za plasman u jednu od skupina Lige prvaka u ovom je trenutku iluzorno razmišljati. Sanjati i priželjkivati je u redu, ali realnost je nešto sasvim drugo. Naime, u 'posljednjem krugu pakla' prije prave Lige prvaka čekaju momčadi kao što su nizozemski PSV, Benfica, Dynamo Kijev, Fenerbahče, Ajax... To je u ovom trenutku neki drugi svijet u odnosu na Dinamo, realnije je za očekivati da 'modri' priliku potraže u kvalifikacijama za Europsku ligu, no do tada ima još dovoljno vremena.

Ždrijeb 'nulte runde' je 12. lipnja, dok je sedam dana kasnije ždrijeb prvog pretkola, a tada će se pobliže znati potencijalni Dinamovi protivnici na putu do Lige prvaka.