RIJEČ TRENERA

Ante Čačić potvrdio ono što su svi vidjeli, ali i zabrinuo Dinamove navijače

01.04.2023 u 20:03

Bionic
Reading

U dvoboju u kojem je zadnji ugostio vodećeg na ljestvici Hrvatska nogometne lige Gorica je protiv Dinama osvojila bod odigravši 1:1 (0:0). Dinamo je u 60. minuti došao do vodstva pogotkom Roberta Ljubičića na asistenciju Josipa Drmića. Gorica je izjednačila u 85. minuti, kad je sjajnim udarcem sa 17 metara pogodak postigao Josip Mitrović.

Baš kao što je Ante Čačić sugerirao, prvenstvo još uvijek nije gotovo. A sada se to i potvrdilo. Dinamo je prosuo dva boda u Velikoj Gorici, te dopustio Hajduku u slučaju pobjede na Šubićevcu da se približi dva koračića prema Modrima.

Naravno, imao je Čačić alibi, jer ostao je bez Ademija, ozlijeđeni su Petković i Prpić... A priliku je morao dati 16-godišnjem Toniju Majiću. Tako su Modri desetkovani...

'Rezultat je realan, mi smo kroz dominaciju htjeli do bodova i golova, ali nismo uspjeli. Zasluge idu i domaćinina, koji su se organizirano branili i kroz kontre prijetili, dok smo mi teško stvarali prilike', rekao je Dinamov trener Ante Čačić nakon remija kod Gorice.

Dinamo je poveo nakon 60 minuta igre golom Ljubičića, ali u 85. minuti sjajnim je golom izjednačio Josip Mitrović.

'Trebali smo na njihovu obranu imati puno više individualnih rješenja i s bočnih pozicija. Primili smo eurogol, u Puli jedan, danas opet. Oni su imali šanse i nakon izjednačenja i moram biti zadovoljan s bodom. Bilo je dosta grešaka u našoj igri, nismo bili precizni i točni, vidjelo se da su neki igrači umorni, Šutalo je igrao dvije utakmice, Ristovski isto, nemamo Perića, Petkovića. Čestitke domaćinima na moralu, ne predaju se'.

Postaju li vam gostovanja problem?

'Nije isto kada smo kompletni i kad nismo. Nadam se da nećemo primati ovakve eurogolove više. Uzeli smo bod, i dalje imamo solidnu zalihu, ali ne treba nam stres. Stvara se nemir da je prvenstvo trebalo biti gotovo prije 10 kola, a to je teško i nemoguće'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +23
Gorica - Dinamo (27. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL