DOPING SAGA

Bolt uznemiren: Nisam sretan, te priče odvlače sponzore

17.11.2013 u 16:18

Bionic
Reading

Najbolji svjetski atletičar Usain Bolt požalio se u subotu da kontroverze oko jamajčanskog antidopinškog programa odvlače potencijalne sponzore od njega i kolega…

Podsjećamo, Svjetska antidopinška agencija (WADA) nedavno je poslala inspekciju na Jamajku zbog glasina o lošem sustavu provođenja doping-kontrola u toj zemlji. Sve se dogodilo nekoliko mjeseci nakon što je troje uspješnih jamajčanskih atletičara, Veronica Campbell-Brown, Asafa Powell i Sherone Simpson, bilo pozitivno na doping.

'Događa se puno stvari koje treba raščistiti i razjasniti jer je ta priča o dopingu počela uzrokovati probleme u privlačenju novca u naš sport,' rekao je Bolt na konferenciji za novinare u Monte Carlu gdje je u subotu peti put u karijeri proglašen najboljim svjetskim atletičarom.

Šef WADA-e John Fahey zaprijetio je Jamajci da bi mogla biti suočena s teškim kaznama ako ne učini adekvatnim vlastiti antidopinški program. Čak je sugerirao da bi karipskoj državi mogao biti zabranjen nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

'Sve to mi odnosi novac i nisam sretan zbog toga. Atletika je moj posao,' istaknuo je olimpijski pobjednik te svjetski prvak i rekorder na 100, 200 i 4x100 metara.

Boltov menadžer Ricky Simms dodao je da glasine kako njegovog klijenta neće biti na Igrama u Riju utječu na sponzore.

'Usain je uzrujan zbog dezinformacija koje se pojavljuju. Nedavno me je potencijalni novi sponzor pitao hoće li Bolt nastupiti na OI. Ne žele ga sponzorirati ako ga ne bude na Igrama,' naglasio je Simms.