PRAVILA SU PRAVILA

Bolt o dopingu Rusa, ali i mogućnosti da i sâm ostane bez medalje

22.07.2016 u 12:38

Bionic
Reading

Svjetski rekorder i višestruki olimpijski prvak Usain Bolt izjavio je kako vjeruje da će suspenzija ruskih atletičara s Olimpijskih igara spriječiti mnoge da uopće pomisle na doping, a kamoli da koriste nedozvoljena sredstva

Ruskim atletičarima zabranjen je nastup na Olimpijskim igrama zbog sustavnog dopingiranja. Je li kazna bila prestroga? Usain Bolt ne slaže se s tim.

'Ako varaš i ako ideš protiv pravila, bit ćeš kažnjen. To je poruka. Nadam se da će se zbog ove kazne mnogi uplašiti, ali i da je to snažna poruka', rekao je Bolt novinarima u Londonu.

Sud za sportsku arbitražu odbacio je žalbu Ruskog olimpijskog odbora i 68 atletičara koji su tražili dozvolu za nastup na Igrama u Riju, čime je potvrđena suspenzija Međunarodne atletske federacije (IAAF).

Bolt nije želio govoriti o ruskim atletičarima.

'Neću komentirati je li neka odluka ispravna ili ne. Tužan sam, ali postoje pravila. Mislim li da ih je trebalo suspendirati? Nemam komentar. Pravila su pravila', naglasio je svjetski rekorder.

Bolt bi upravo zbog dopinga svog sunarodnjaka Neste Cartera mogao ostati bez zlatne medalje osvojene u štafeti 4x100 metara na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Kaže, pomirio bi se s tim...

'To bi bilo razočaravajuće, ali što sada mogu napraviti? Kao što sam već rekao, postoje pravila', dodao je Bolt.