NEVJEROJATNE PREDISPOZICIJE

Bolt može do rekorda i u skoku u dalj

21.08.2009 u 19:49

Bionic
Reading

Aktualni svjetski rekorder i prvak na 100 i 200 metara Jamajčanin Usain Bolt mogao bi skočiti devet metara u dalj, smatra aktualni rekorder u skoku u dalj Amerikanac Mike Powell

Vlasnik najdužeg skoka u povijesti, 8,95 metara, kojeg je izveo na Svjetskom prvenstvu u Tokiju 1991. godine, precizirao je da bi Bolt zbog svoje visine i brzine bio idealan skakač u dalj.

'Sa svojom visinom od 195 centimetara i brzinom ima zastrašujuće predispozicije u skoku u dalj. Njegov potencijal nije moguće opisati riječima,' kazao je Powel.

Bolt je jedini atletičar u povijesti kojem je pošlo za rukom osvojiti olimpijske i svjetske titule u obje sprinterske discipline, te istovremeno postaviti nove svjetske rekorde.

'Radi se o čudu prirode za koje ne postoje granice. Boltova atletska genijalnost je nepredvidiva, on jednostavno uništava svoje suparnike,' kazao je Powell.

Amerikanac je oborio svjetski rekord nakon 23 godine vladavine Amerikanca Boba Beamona koji je na OI u Meksiku 1968. godine skočio 8,90 metara.