MOGAO POBIJEDITI, ALI...

Bolan poraz: Kličku se napokon osvetio njegov osporavani stil boksanja!

30.04.2017 u 09:11

Bionic
Reading

Vladimir Kličko prvi je put u karijeri ove subote doživio drugi uzastopni boksački poraz, a s obzirom da je u šestoj rundi srušio Joshuu i imao incijativu, može se reći da je propustio priliku pobijediti Britanca na Wembleyju. Ovaj mu se put nije isplatila igra na sigurno i pokušaj kontroliranja meča te umaranja protivnika...

Ukrajinski 41-godišnji legendarni borac definitivno više nije vladar teškaške boksačke kategorije. Punih 13 godina Kličko nije bio nokautiran, a ove subote mu se to dogodilo na Wembleyju, protiv moćnog Antonyja Joshue koji je i svoju 19. profesionalnu borbu završio prekidom.

No, mogao je Vladimir puno toga više izvući iz ovog meča, jer tijekom pete runde protivnik mu je izgubio snagu i dopustio preokret u ringu, a u šestoj je Joshua završio i na podu.

  • +3
Joshua nokautirao Vladimira Klička Izvor: Reuters / Autor: Andrew Couldridge

I tada je Kličko pogriješio. Umjesto da krene agresivno i pokuša dotući protivnika, on je ostao vjeran svom boksačkom stilu: odlučio se kontrolirati situaciju, umarati suparnika i igrati na sigurno, nadajući se da će na kraju pobijediti odlukom sudaca ili će Joshua toliko fizički pasti da će mu pružiti čistu priliku za laki nokaut.

Vladimiru se napokon osvetio njegov stil koji je često bio osporavan i proglašavan dosadnim te iritantnim. Zaboravio je da ima 41 godinu, a njegov suparnik samo 27 te da bi Joshua mogao biti taj koji će se brže oporaviti i u završnici vratiti inicijativu. To se i dogodilo u 11. rundi kada je Kličko neoprezno primio nekoliko udaraca i završio na tlu, nakon čega mu više nije bilo spasa.

Nije samo Vladimir kriv za ovakav scenario, već i njegov stručni stožer, jer se iz kuta Ukrajinca moglo čuti pozivanje na oprez u trenucima kada je imao inicijativu.

U svakom slučaju, Kličko je u borbi u kojoj se odlično borio ipak doživio težak udarac i mnogi se pitaju je li to i kraj njegove karijere.

'U ugovoru imamo dogovoren i revanš, ali moram prvo proanalizirati ovu borbu,' priznao je Vladimir koji želi prvo sa sobom raspraviti ima li zapravo izgleda uzvratiti Joshui u sljedećem meču ili je ovo bila njegova najbolja prilika.

S obzirom da smo uživali u jednom od najboljih boksačkih mečeva za titulu u teškoj kategoriji u posljednjih 20 godina nadajmo se da će Kličko pronaći snage i još jednom ući u ring s Joshuom te ovaj put, u meču koji bi sigurno bio posljednji, odbaciti 'ziherašku' taktiku kad namiriše nemoć protivnika te zatim krenuti na sve ili ništa. Drugog izbora protiv Joshue nema...