ovo neće dobro završiti

Bojan Bogdanović zbog koronavirusa ostaje bez suigrača; jedna od zvijezda Utah Jazza sigurno odlazi

10.04.2020 u 21:39

Bionic
Reading

Teški su dani u Salt Lake Cityju, košarkaši Utah Jazza na prisilnom su odmoru, NBA liga miruje zbog pandemije koronavirusa. No, u samoj momčadi Jazza nema mira. Dapače...

Situacija u redovima Utah Jazza nije nimalo blistava, a za sve je kriv francuski centar Rudy Gobert koji je prvi NBA košarkaš kojemu je još prije mjesec dana potvrđena zaraza koronavirusom.

Nije problem u tome što je Gobert bio zaražen, već je problem u njegovom neodgovornom ponašanju koje je u opasnost dovelo suigrače, gledatelje, novinare... Naime, sam Gobert je javno - na konferenciji za medije - dirao mikrofone te se 'sprdao' s najavama pandemije koronavirusa, a potom je i u svlačionici Jazza činio slične 'smicalice'.

I samo par dana nakon svega toga potvrđeno je kako je Gobert pozitivan na korona virus, a najvjerojatnije je baš on zarazio i drugu zvijezdu Jazza - Donovana Mitchella.

I tu je sve puklo iako su obojica sada već ozdravili i nekoliko tjedana nemaju koronavirus. No, Mitchell je doslovno poludio na neodgovornog Goberta - koji se u međuvremenu pokajnički ispričao svima i javno zatražio oprost - i ne namjerava više dijeliti svlačionicu s njim!

Izvorni bliski Mitchellu tvrde kako je odlučan u tome, oprosta za Goberta nema! Ako treba, spreman je zatražiti i zamjenu te otići iz momčadi Jazza. Situacija je doslovno 'ili ja ili on'!

Poprilično neugodna situacija, kako za čelne ljude kluba, tako i za našeg Bojana Bogdanovića koji s Gobertom i Mitchellom čini 'veliku trojku' Utah Jazza ove sezone. Mitchell je prvi strijelac momčadi (24.2 koša u prosjeku), Bogdanović je odmah iza njega s 20.2 koševa u prosjeku po utakmici. Gobert je pak treći najbolji skakač NBA lige s 13.7 skokova po utakmici, a uz to zabija 15.1 koš uz točno dvije blokade (šesti u ligi).

Kako sada stvari stoje, a nisu nimalo pozitivno, Utah će se morati riješiti jednog - ili Mitchella ili Goberta. Njihov je odnos nepovratno narušen, pitanje je kako će djelovati na terenu kada se i ako se uopće nastavi NBA liga ove sezone. Razmjena igrača jedino je rješenje u ovom sukobu, sad samo treba vidjeti za kojeg od njih dvojice Jazz može dobiti bolju ponudu.